Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Середа, 24.04.2024, 13:58
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Лютий » 27 » Відбулося чергове засідання Ради ВГО АППУ
18:57
Відбулося чергове засідання Ради ВГО АППУ

ВГО «Асоціація платників податків України»

26 лютого 2016 року в рамках засідання Ради ВГО Асоціації платників податків України під керівництвом Президента Грігола Катамадзе у конференц-холі готелю «Прем’єр Палац» відбулася презентація інноваційного рішення зі створення та впровадження регіональної фінансової екосистеми NETOPAYFINANCE. ВГО «Асоціація платників податків України» запросила на презентацію голів територіальних відділень ВГО АППУ та представників малого, середнього та великого бізнесу з усієї України. Програму присутнім презентували керуючий партнер компанії N.KRATGROUP Олександр Спіндлер, відомий німецький економіст Крістіан Геллер та Голова Союзу регіональних валют Німеччини Франк Янскі. У презентації також узяв участь народний депутат України, Голова Комітету з питань інформатизації та зв’язку Олександр Данченко.

«Необхідно створити стратегію інвестиційного розвитку держави, а тільки після того приймати новий Податковий кодекс, - зазначив на початку Олександр Данченко. – Ми намагаємося зробити податкову реформу, не розуміючи, куди вона приведе. Можу вам сказати від Парламенту і від нашого Комітету з питань інформатизації та зв’язку, що ми готові розглядати будь-які пропозиції від бізнесу і підтримувати Ваші ініціативи, бо відносини Парламенту і таких організацій, як Ваша, - це надважливі. Ми працюємо зараз над економічною програмою і відкриті до співпраці. Повірте, є в Парламенті конструктивні групи людей, які готові вести його вперед». Народний депутат запевнив, що на сайті є всі працюючі контакти, і будь-хто може звернутися до Комітету зі своїми пропозиціями та до його особисто.

Розпочавши презентацію NETOPAYFINANCE, Олександр Спіндлер представив запрошених експертів з Німеччини: Крістіана Геллера та Франка Янскі. К.Геллер є видатним німецьким економістом, викладачем, Головою правління Регіонального Союзу, директором товариства RegioseG, а також бенефеціаром премій Фонду Тутцингер за просвітницьку діяльність у сфері екології та Фонду Грошової та земельної реформ Бад Боль. У 2003 році Крістіан Геллер в Баварії організував систему регіональних грошей «Чимгауер», яка на сьогоднішній день є найбільшою з більш ніж 30-ти діючих регіональних систем в Німеччині.

         Франк Янскі – адвокат, Голова Союзу регіональних валют Німеччини (Regiogelde.V.), займається організаційним та юридичним супроводженням ініціатив із впровадження регіональних валют. Представляє членів Союзу перед державними фінансовими органами з метою ефективного рішення правових та економічних завдань.

Олександр Спіндлер розповів присутнім принцип дії NETOPAYFINANCE: «Регіональні фінансові екосистеми - це ефективний метод боротьби з кризою та інструмент для створення інноваційного та успішного регіону. NETOPAYFINANCE розроблена спеціально для регіонів України та основана на успішному досвіді провідних європейських країн. Екосистема об’єднує сучасні фінансові рішення та інформаційні технології, забезпечує ефективну взаємодію населення, бізнесу та регіональних/муніципальних органів влади, а також дає можливість використання еквівалентів цінностей в електронному вигляді як засобів взаєморозрахунків всередині регіону. Інструменти NETOPAYFINANCEдозволяють забезпечити захист регіонів від інфляції, корупції та шахрайства, створити прозору та ефективну фінансово-економічну інфраструктуру, сприяють розвитку бізнесу і зростанню добробуту населення».

Франк Янскі зазначив, що найгірше - коли держава забороняє будь-які валюти окрім своєї власної, і в той же час знаком свободи вважається те, що держава позиціонує свою валюту як конкурентоспроможну іншим валютам, що циркулюють у державі. «Швейцарія надала у цьому плані дуже гарний приклад світу, і Україна може запровадити у себе подібну систему, і в свою чергу, стати потім прикладом для Європи», - запропонував економіст.

Для більш детального ознайомлення з інновацією присутні отримали роздруковану презентацію.

«У суспільстві неоднозначно сприймають інновації, - резюмував після презентації Президент Асоціації платників податків України Грігол Катамадзе. - Але я переконаний, що навіть якщо хтось буде говорити, що це утопія, інновації необхідно доводити до громадськості, а потім нехай вона вирішує, наскільки це може бути прийнятно. Зараз багато говорять про NETOPAY FINANCE, деякі розглядають її як небезпеку з точки зору федералізації. Я б не дивився на цю програму таким чином. Коли на місця віддають можливість акумулювати гроші і місцевим радам дають можливість самим їх розподіляти і вирішувати, куди їх направляти, я думаю, ця система може бути дуже важлива в умовах децентралізації в Україні. Якщо вона успішна в Німеччині, чому вона не може бути успішна в Україні?

Перший раз, коли ми у вузькому колі фахівців у нас в Асоціації платників податків України провели презентацію, я зрозумів, що її потрібно донести ширшій громадськості і переконав в цьому Олександра Спіндлера. Більше того, N.KRAT GROUP запросили сьогодні з Німеччини відомих фахівців в цій області, які презентують систему перед представниками всієї України. І якщо вони її сприймуть, значить, у NETOPAY FINANCE є майбутнє».

У другій частині заходу, перед присутніми виступив Міністр юстиції України Павло Петренко.

«В Україні зареєстровано близько 3 млн підприємців. Наші підприємці є найбільш активними у Європейському союзі. І, на жаль, так складалося, що держава не підтримувала своїх підприємців, і ви працювали завжди всупереч, а не завдяки. Я вважаю, що настав той час, коли держава має стати вашим консультантом і слугою, допомагати вам, а не створювати перепони. Власне я сьогодні тут, щоб розповісти, які зміни сьогодні відбуваються в Міністерстві юстиції і відверто почути від вас, що ще треба зробити.

Реєстрація бізнесу була однією з найбільш складних бюрократичних систем, до нас зверталося 20 млн українців за цими послугами, які до того ж були неякісними, і минулого року я прийняв рішення ліквідувати Державну реєстраційну службу, яка була уособленням проблем для вас. Ми запровадили нову систему, яка на сьогодні повністю демонополізована, – 7000 українських нотаріусів проводять будь-які реєстраційні дії, і напевне, ваші юристи і бухгалтери їхніми послугами вже скористалися.

Також ми покращили онлайн-сервіс. Ваші підлеглі мали проблеми, коли вони ходили і стояли у черзі, щоб отримати інформацію про самих себе. Ми перевели цю послугу в онлайн-режим через інтернет, і півтора мільйонів українців, які раніше змушені були платити хабарі, зараз користуються цією послугою через сайт Міністерства юстиції без усіляких посередників.

Це, можливо, невеликі результати, але вони відчутні, і ми не будемо на цьому зупинятися», - запевнив Міністр.

Присутні мали змогу поставити багато питань Павлу Петренку, висловити свої проблеми, яких набралось достатньо у всіх регіонах України і передати документи для їх вирішення. Павло Дмитрович запевнив, що у кожному питанні особисто розбереться детально. 

Наприкінці, Президент АППУ Грігол Катамадзе подякував присутнім та почесним гостям за те, що вони знайшли можливість узяти участь у заході, та запросив гостей до неформального спілкування під час фуршету, який гостинно надав готель «Прем’єр-палац».

Джерело:

Сайт Асоціації платників податків України

http://www.appu.org.ua/news/--04199/#

Переглядів: 881 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024