Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 02:52
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Червень » 5 » Військовий збір, податок на нерухомість та ПДФО з путівок: відповідаємо на питання платників
07:01
Військовий збір, податок на нерухомість та ПДФО з путівок: відповідаємо на питання платників

При заповненні форми № 1ДФ за І квартал 2015 року були допущені помилки у рядках щодо військового збору. Як виправити помилки і правильно відобразити військовий збір?

 Відповідно до п. 3.11 Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, що затверджено наказом МФУ від 13.01.2015 р. № 4, у рядку «Військовий збір» відображається загальна сума нарахованого доходу, загальна сума виплаченого доходу, загальна сума нарахованого військового збору та загальна сума перерахованого до бюджету військового збору. Процедура виправлення показників, які стосуються військового збору наступна. Для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку «Військовий збір – виключення****» уточнюючого Податкового розрахунку потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку «Військовий збір» відобразити правильну інформацію.

 Чи сплачується військовий збір з доходу, отриманого громадянином від продажу власного нерухомого майна?

 Об’єктом оподаткування військовим збором є загальний місячний ( річний) оподатковуваний дохід фізичної особи – резидента, до якого включається частина доходу від операцій з  майном, розмір якого визначається згідно з  положеннями статті 172 Податкового кодексу (далі – ПКУ).

 Відповідно до ст.172 ПКУ звільняється від оподаткування дохід, отриманий платником податку з продажу чи обміну не частіше одного разу протягом звітного року власного нерухомого майна ( будинку, квартири, дачі, кімнати), включаючи земельні ділянки, на яких розташовані такі об’єкти, за умови перебування такого майна у власності платника понад три роки. Умови перебування у власності понад три роки не поширюються на майно, отримане таким платником у спадщину. Дохід від продажу господарсько – побутових споруд, що розташовані на одній ділянці з житловим або дачним будинком та продаються разом з ним, для цілей оподаткування окремо не визначаються.

 Таким чином, не є об’єктом оподаткування військовим збором сума доходу, отримана фізичною особою – резидентом від операцій з продажу нерухомого майна відповідно до  статті 172 ПКУ.

 Приватний підприємець має у власності житловий будинок, який здає в оренду та квартиру, в якій він зареєстрований (прописаний) та постійно проживає. Як у такому випадку проводиться обчислення податку на нерухомість?

 Згідно з статтею 266 Податкового кодексу, податок на нерухоме майно, яке перебуває у власності громадян обчислюється органами Державної фіскальної служби України за місцем реєстрації (прописки) платника на підставі даних Державного реєстру речових прав або оригіналів документів, що підтверджують право власності громадянина на нерухоме майно, виходячи з загальної площі кожного з об’єктів житлової нерухомості, відповідних ставок податку та пільг, які встановлені у рішенні  відповідної місцевої ради. Пільги зі сплати податку на нерухомість не надаються, коли житло здається в оренду чи використовується власником у підприємницькій діяльності. Отож, за житловий будинок, який здається в оренду податок на нерухомість сплачується за весь будинок, без урахування пільг. Щодо обчислення податку на нерухомість за квартиру, то слід враховувати наступне. Оскільки підприємець прописаний у квартирі й у ній постійно проживає, вона визначена, як податкова адреса підприємця, за якою він знаходиться на податковому обліку у податковій інспекції. У випадку відсутності іншого місця для ведення підприємницької діяльності (наприклад, власного нежитлового чи орендованого приміщення), квартира може бути визнана місцем провадження підприємницької діяльності. Відповідно, податок на нерухомість також буде сплачуватися за всю квартиру, без урахування пільг.

  Чи оподатковується ПДФО вартість профспілкової путівки на сімейний відпочинок?

 Згідно з п.165.1.35 статті 165 Податкового кодексу до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу не включається вартість путівок на відпочинок, оздоровлення та лікування на території України платника податку та його дітей віком до 18 років, які надаються йому безоплатно або зі знижкою (у розмірі такої знижки) професійною спілкою, до якої зараховуються профспілкові внески платника податку – члена профспілки. Тобто, сімейна профспілкова путівка, до якої включається і вартість оздоровлення члена сім’ї, вік якого старше 18 років, оподатковується ПДФО як додаткове благо у розмірі отриманого доходу на оздоровлення такого члена сім’ї.

  Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

Переглядів: 1159 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024