Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 22:18
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Вінницькі фіскали викрили оборудку більше ніж на 13 млн. грн.
15:29
Вінницькі фіскали викрили оборудку більше ніж на 13 млн. грн.

Співробітники податкової міліції Головного управління ДФС у Вінницькій області викрили факт приховування прибутків від оподаткування через використання підставних фірм. Встановлено, що зловмисники перереєстрували (тобто, придбали з метою прикриття незаконної діяльності) фірму на Вінниччині, через рахунки якої провели закупівлю сільгосптехніки та сільськогосподарської продукції на суму понад 91 млн. грн., в тому числі понад 13 млн. грн. ПДВ. При цьому фірма-покупець не мала ні основних фондів, ні технічного персоналу, ні складських приміщень та транспортних засобів, що дозволяли б займатися подібною діяльністю. До проведення даної операції товариство звітувало про відсутність фінансово-господарської діяльності. Також встановлено, що підприємство, де закуповувався товар, перебуває у стадії банкрутства.

Таким чином, у діях зловмисників наявні ознаки порушення податкового законодавства, спрямованого на безпідставне формування податкового кредиту (суми витрат, понесених платником податків на придбання товарів, робіт, послуг, на суму яких дозволяється зменшити оподатковуваний дохід) для підприємств реального сектору економіки. Фактично, фірма придбана з метою прикриття незаконної діяльності реально працюючих підприємств та ухилення від сплати податків.

В діях зловмисників вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 205 Кримінального кодексу України. Слідчими фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області внесена відповідна інформація до ЄРДР та проводиться досудове розслідування. Наразі встановлюється повне коло осіб, причетних до скоєння кримінальних діянь, також вживаються заходи по відшкодуванню державі завданих збитків.

Дане порушення викрито в ході відпрацювань підприємств із ознаками ризиковості: як реального сектору економіки, що прагнуть ухилися від сплати податків, так і фірм із ознаками фіктивності, що сприяють їм у цьому. Лише зараз на відпрацюванні перебуває більше 1500 ризикових суб’єктів. Ведеться постійна робота щодо недопущення нанесення збитків економіці держави та на повернення коштів до державної казни.               

Головне управління ДФС у Вінницькій області 

Переглядів: 659 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024