Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 20:39
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Серпень » 17 » Внесено чергові зміни до Податкового кодексу України
22:39
Внесено чергові зміни до Податкового кодексу України

З 12 серпня 2012 набрав чинності Закон України від 05 липня 2012 року
№ 5083-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні» (Офіційне опублікування – Голос України, 2012, 08, 11.08.2012 № 147
).

      

       Основні нововведення Закону:

 

В частині податку на прибуток підприємств:

 

З 12 серпня 2012 року:

 

     виключено абзаци другий та третій пункту 152.3 статті 152, в яких зазначалося, що платники податку разом з відповідною податковою декларацією повинні подавати органу державної податкової служби перелік доходів та витрат платника податку в розрізі контрагентів - платників єдиного податку, до якого включаються операції, здійснені таким контрагентом. Перелік доходів та витрат у розрізі контрагентів - платників єдиного податку зазначався у додатку ОК до Податкової декларації з податку на прибуток підприємства, форма якої затверджена наказом Міністерства фінансів України від 28.09.2011 №1213.

 

З 01 січня 2013 року:

 

● платники податку на прибуток (крім новостворених, виробників сільськогосподарської продукції, неприбуткових установ (організацій) та платників податків, у яких доходи, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування, за останній річний звітний податковий період не перевищують 10 мільйонів гривень) щомісяця сплачують авансовий внесок з податку на прибуток у порядку і в строки, які встановлені для місячного податкового періоду, у розмірі не менше 1/12 нарахованої до сплати суми податку за попередній звітний (податковий) рік без подання податкової декларації.

 

● платники податку, які зареєстровані протягом звітного (податкового) року (новостворені), сплачують податок на прибуток на підставі річної податкової декларації за період діяльності у звітному (податковому) році без подання податкової декларації за звітні (податкові) періоди (календарний квартал, півріччя та дев'ять місяців) та не сплачують авансового внеску.

 

● платники податку, у яких доходи, що враховуються при визначенні об'єкта оподаткування, за останній річний звітний (податковий) період не перевищують 10 мільйонів гривень, та неприбуткові установи (організації) сплачують податок на прибуток на підставі податкової декларації, яку подають до органів державної податкової служби за звітний (податковий) рік і не сплачують авансових внесків.

 

● у разі якщо платник податку, який сплачує авансовий внесок, за підсумками першого кварталу звітного (податкового) року не отримав прибуток або отримав збиток, він має право подати податкову декларацію та фінансову звітність за перший квартал. Такий платник податку авансових внесків у другому - четвертому кварталах звітного (податкового) року не здійснює, а податкові зобов'язання визначає на підставі податкової декларації за підсумками першого півріччя, трьох кварталів та за рік, яка подається до органу державної податкової служби в порядку, передбаченому цим Кодексом.

 

● платник податку, який за підсумками минулого звітного (податкового) року не отримав прибутку або отримав збиток, податкові зобов'язання не нараховував і не мав базового показника для визначення авансових внесків у наступному році, а за підсумками першого кварталу отримує прибуток, має подати податкову декларацію за перше півріччя, три квартали звітного (податкового) року та за звітний (податковий) рік для нарахування та сплати податкових зобов'язань.

 

● у складі річної податкової декларації платником податку подається розрахунок щомісячних авансових внесків, які мають сплачуватися у наступні дванадцять місяців. Визначена в розрахунку сума авансових внесків вважається узгодженою сумою грошових зобов'язань.

 

● дванадцятимісячний період для сплати авансових внесків визначається починаючи з місяця, наступного за місяцем, в якому визначено граничний строк подачі річної податкової декларації за попередній звітний (податковий) рік, до місяця подання податкової декларації за поточний звітний (податковий) рік.

 

В частині спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності:

 

З 12 серпня 2012 року:

 

● доповнено перелік груп платників єдиного податку. До п’ятої групи платників єдиного податку належать фізичні особи - підприємці, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв: не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 20 осіб; обсяг доходу не перевищує 20 000 000 гривень. До шостої групи – юридичні особи - суб'єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, які протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв: середньооблікова кількість працівників не перевищує 50 осіб; обсяг доходу не перевищує 20000000 гривень.

 

● встановлено відсоткові ставки для п’ятої і шостої груп платників єдиного податку: 7 відсотків доходу – у разі сплати податку на додану вартість згідно з цим Кодексом; 10 відсотків доходу – у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

 

В частині податку на додану вартість

 

З 12 серпня 2012 року:

 

● податкову накладну доповнено новим обов'язковим реквізитом: «номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України».

 

В частині податку на доходи фізичних осіб:

 

З 12 серпня 2012 року:

 

● збільшено розмір, який не підлягає оподаткуванню, суми пенсійних внесків у межах недержавного пенсійного забезпечення відповідно до закону, страхових платежів, внесків на пенсійні вклади, внесків до фонду банківського управління, які сплачуються роботодавцем-резидентом за свій рахунок за договорами довгострокового страхування життя або недержавного пенсійного забезпечення платника податку, який після внесення змін становить суму, яка дорівнює п'яти розмірам мінімальної заробітної плати, встановленої законом про Державний бюджет України на відповідний рік (розмір мінімальної заробітної плати в         2012 році становить 1073 грн.).

За матеріалами ІДД ДПС України

Довідково: 

 

Із текстом Закону України можна ознайомитись за наступним посиланням на веб-сайті Верховної Ради України: http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/5083-17

 

Переглядів: 1296 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024