Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 06:36
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Грудень » 3 » Впровадження змін до Закону України „Про застосування РРО" з 1 січня 2015 року
07:52
Впровадження змін до Закону України „Про застосування РРО" з 1 січня 2015 року

Про результати впровадження Системи обліку даних від реєстраторів розрахункових операцій та впровадження змін до Закону України „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг”

Листівка ДФС України, 01.12.2014 р.

На сьогодні Система обліку даних від реєстраторів розрахункових операцій (далі - СОД РРО) забезпечує формування  та передачу до фіскальної служби звітної інформації (фіскальний денний звіт РРО) від 226 тис. персоналізованих РРО, що застосовують 110 тис. суб’єктів господарювання. Загальна   сума    виторгів   за  10  місяців  2014  року   становила   більше  391 млрд. грн.

Впровадження СОД РРО для суб’єктів господарювання забезпечує :

зменшення витрат на придбання та зберігання контрольних стрічок у паперовому вигляді протягом 3-х років (одна бобіна стрічки – 3 грн., витрачання в середньому 1-2 бобіни на день для кожного РРО), в той же час вартість послуг еквайєра за передачу даних становить до 1 грн. на день;

спрощення процедури та економія часу при поданні звітів про використання РРО. Відпала необхідність надавати щомісячні звіти у паперовому вигляді, оскільки контрольно-звітна інформація передається до сервера обробки інформації автоматично із заданою сервером періодичністю;

використання інформації, сформованої РРО в електронному вигляді, у бухгалтерському обліку СГ.

Впровадження СОД РРО для державних органів забезпечує:

унеможливлення фактів спотворення або знищення даних про обсяги проведених розрахункових операцій та копій розрахункових документів, які містяться на контрольній стрічці електронної форми (КСЕФ);

можливість дистанційного контролю з боку держави за застосуванням РРО в частині динаміки та сум виторгів і відповідного реагування у разі негативної динаміки;

захист контрольно-звітної інформації від підміни, модифікації та

Суб’єкти перегляду під час передачі засобами програмного модуля захисту;

формування копій розрахункових документів та фіскальних звітних чеків, що містяться в фіскальній пам’яті РРО, у встановленому електронному форматі.

На сьогодні інформація, яка міститься в СОД РРО, відображається в інформаційно-аналітичній системі «Податковий блок», що дає можливість переглядати фіскальні денні звіти у розрізі суб’єктів господарювання та РРО, а також використовувати її для аналізу діяльності платників податків (порівнювати із задекларованими даними) та виключити факти невідображення у обсягах продажу з ПДВ роздрібних виторгів.

Крім того, СОД РРО дозволяє здійснювати аналіз та контроль за звітними даними платників податків, чітко визначати ризики несплати податків, вживати відповідних заходів впливу.

Зазначене сприяє зменшенню податкового тиску на суб’єктів господарювання. Як наслідок, протягом десяти місяців 2014 року проведено (або взято участь у проведенні) 8,6 тис. перевірок з питань дотримання вимог законодавства щодо РРО та касової дисципліни, що на 3,1 тис. перевірок (26,7 відс.) менше, ніж за аналогічний період 2013 року.

З 01.01.2015 відповідно до вимог Закону України від 04 липня 2013 року №406 набирає чинності нова редакція пункту 7 статті 3 Закону України від 06 липня 1995 року №265/95–ВР „Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг” (далі - Закон України №265), а саме:

Суб’єкти господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій (крім електронних таксометрів, автоматів з продажу товарів (послуг) та реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти), повинні подавати до органів державної фіскальної служби по дротових або бездротових каналах зв’язку електронні копії розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам’яті модемів, які до них приєднані.

Суб’єкти господарювання, які використовують такі реєстратори розрахункових операцій, як електронні таксометри, автомати з продажу товарів (послуг) та реєстратори розрахункових операцій, що застосовуються для обліку та реєстрації операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, повинні подавати до органів державної фіскальної служби по дротових або бездротових каналах зв’язку інформацію про обсяг розрахункових операцій, виконаних у готівковій та/або в безготівковій формі, або про обсяг операцій з купівлі-продажу іноземної валюти, яка міститься в фіскальній пам’яті зазначених реєстраторів розрахункових операцій

З метою виконання зазначених вимог СОД РРО доопрацьовується для забезпечення передачі та опрацювання інформації з РРО в по-чековому режимі. Тобто у СОД РРО закладається можливість отримувати, зберігати та використовувати для аналізу інформацію про обсяги продажу, відображені у кожному чеку (розрахунковому документі). Зазначене підвищить якість аналітичних даних, які використовуватимуться під час податкового контролю. З іншого боку, це дасть можливість сумлінним платникам податків відчути суттєве зменшення контролю з боку податківців.

Важливим також є те, що у СОД РРО закладається можливість здійснення громадського контролю за бізнесом, адже покупець, який отримав чек, зможе у будь-який час отримати інформацію про відображення такого чеку у СОД РРО.

Виходячи з викладеного, ДФС України закликає суб’єктів господарювання забезпечити виконання вимог Закону України №265 в частині подачі до  органів фіскальної служби по дротових або бездротових каналах зв’язку електронних копій розрахункових документів і фіскальних звітних чеків, які містяться на контрольній стрічці в пам’яті реєстраторів розрахункових операцій або в пам’яті модемів, які до них приєднані.

ДФС України

http://sfs.gov.ua/broshuri-ta-listivki/174702.html

Переглядів: 2024 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024