Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 20:56
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Грудень » 23 » З Нового року новий порядок реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі платниками ПДВ!
09:08
З Нового року новий порядок реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі платниками ПДВ!

Однією з суттєвих новацій стосовно податкового обліку для платників податку на додану вартість, яка була впроваджена з 1 січня 2011 року Податковим кодексу України (далі – Кодексу) є створення Єдиного реєстру податкових накладних.

Єдиний реєстр податкових накладних – це електронна база Державної податкової служби України, в яку платником ПДВ засобами телекомунікаційного зв'язку у встановленому порядку вносяться в електронній формі відомості, що містяться у податковій накладній та/або розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до неї.

Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних встановлюється Кабінетом Міністрів України – Постанова КМУ від 29.12.2010р. № 1246.

Статтею 201 Кодексу визначено, що при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов'язаний надати покупцю податкову накладну після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних. Зареєструвати податкову накладну в Єдиному реєстрі можна протягом двадцяти календарних днів, наступних за датою її виписки.

Перехідними положеннями Кодексу ( п.11 підрозділу 2 розділу ХХ) встановлено, що з 1 січня 2012 року реєстрація запроваджується для платників ПДВ - продавців, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить понад 10 тисяч гривень.

Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.

Питання щодо процедури включення податкових накладних до Єдиного реєстру з 1 січня 2012 року стосуватиметься переважної більшості платників ПДВ, оскільки :

податкова накладна, виписана при здійсненні операцій з постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, з 1 січня 2012 року підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних не залежно від розміру податку на додану вартість в одній податковій накладній.

Нагадуємо, що Мінфін України своїм наказом від 1 грудня п.р. № 1379, який набрав чинності з 16 грудня п.р. (дня його офіційного опублікування) - затвердив нову форму податкової накладної та Порядок її заповнення.

У разі постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, код товару згідно з УКТ ЗЕД проставляється у графі 4 оновленої форми податкової накладної. Графа 4 заповнюється у разі постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України на всіх етапах постачання таких товарів.

Шановні платники ПДВ! Відсутність факту реєстрації платником податку - продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов'язку включення суми податку на додану вартість, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов'язань за відповідний звітний період.

Виявлення розбіжностей даних податкової накладної та Єдиного реєстру податкових накладних є підставою для проведення органами державної податкової служби документальної позапланової виїзної перевірки продавця та у відповідних випадках покупця товарів/послуг.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи

та звернень громадян ДПА у Вінницькій області

http://www.vinsta.gov.ua/

 

 

 

Переглядів: 2447 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024