Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 09:06
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Грудень » 5 » За 10 місяців –майже 109 млн. грн. бюджетних надходжень
08:52
За 10 місяців –майже 109 млн. грн. бюджетних надходжень

Про таку приємну  новину повідомив на брифінгу для місцевих ЗМІ керівник інспекції М.А.Білик.

Сплачена платниками податків сума перевищує надходження минулого року на 12 млн. грн. При цьому, до державного бюджету спрямовано 39, 2 млн. грн., що теж більше минулорічного на 3 млн. грн., а місцеві бюджети поповнились майже на 70 млн. грн. і отримали на 10 млн. грн. більше надходжень.

Особлива подяка була висловлена керівником інспекції таким платникам податків як:: ДП «Клінічний санаторій «Хмільник», ТОВ «Санаторій Поділля», хмільницьким філіям "Нібулон” та "Зернопродукт”, ТОВ "Щедра нива” та багатьом іншим.

Отож, завдяки сумлінним платникам податків, більше 95 відсотків надходжень до бюджету  є добровільними. Однак, не секрет, що залишається певна категорія суб’єктів підприємництва, які ухиляються від оподаткування та перебувають у полі постійної уваги наших ревізорів та податкових міліціонерів. З ухилянтами ведеться відповідна робота, а донараховані платежі стягуються в бюджет. Так лише за 10 місяців внаслідок проведення контрольно-перевірочної роботи було донараховано узгоджених податкових зобов’язань 3740 тис. грн., з яких поступило в бюджет 3307 тис. грн.

Податкова служба сьогодні реорганізується, оптимізується штатний розпис і колектив спрямовує зусилля на виконання прогнозних завдань завдяки взаєморозумінню та співпраці з платниками податків. Для цього податківці в першу чергу в умовах дії Податкового кодексу України прагнуть оперативно донести до платників податків нововведення податкового законодавства, розповідають про новітні форми подання звітності У планах податкової запровадження принципу «Єдиного вікна», що передбачає покращення сервісу податковим органом, де платник податків зможе вирішити всі свої питання.

Також було привернуто увагу присутніх до важливості питання подання звітності платниками ПДВ в електронному вигляді мережею Інтернет. Адже з 1 січня 2012 року вступає в дію норма Податкового кодексу України, яка вимагає реєстрації в Єдиному державному реєстрі майже всіх податкових накладних, зокрема по підакцизних та імпортних товарах, а також у тому випадку, коли сума ПДВ в одній податковій накладній буде більшою 10 тис. грн. „Ми розуміємо, - зауважив Микола Білик, - що не кожен платник сьогодні має відповідну матеріальну базу для такого нововведення, але закон має бути виконаний. Для цього необхідно отримати цифрові електронні підписи і подавати звітність, реєструючи при цьому податкові накладні в ЄДР. На сьогоднішній день вже більше 90% платників ПДВ надсилають звітність через Інтернет, використовуючи електронний цифровий підпис”.

Хмільницька ОДПІ

Переглядів: 843 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024