Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 10:55
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Липень » 9 » За 8 діб в ЄРПН зареєстровано вже більше 4 млн. податкових накладних
20:25
За 8 діб в ЄРПН зареєстровано вже більше 4 млн. податкових накладних

За 8 діб роботи системи електронного адміністрування ПДВ (CEA) в звичайному режимі в ЄРПН зареєстровано 4,2 млн. податкових накладних та розрахунків коригування на суму ПДВ майже 14 млрд., грн. Також зареєстровано 18,5 тис. митних декларацій на суму ПДВ 3,2 млрд. грн. та здійснено 40 тис. операцій поповнення електронних рахунків на суму більше 2 млрд. грн.

 Про те як CEA запрацювала в звичайному режимі та про її відмінності від тестового розповіли Голова ДФС Роман Насіров та директор департаменту методології з питань оподаткування Неля Привалова під час прес-брифінгу, який відбувся 9 липня в Українському кризовому медіа-центрі.

 Днями, з 1 липня, відповідно до законодавства, реєстрація податкових накладних в Єдиному реєстрі стартувала в звичайному режимі. До цього, а саме з 1 лютого, вона працювала у тестовому.

 Є декілька основних відмінностей у функціонуванні системи до і після. Відтепер всі податкові накладні та розрахунки коригування реєструються в ЄРПН, потім, передбачено застосування штрафу за порушення граничних термінів.

 Важливим фактом при цьому є те, що перехід системи електронного адміністрування ПДВ у звичайний режим не передбачає відволікання обігових коштів суб’єктів господарювання.

 За словами Голови ДФС Романа Насірова, для уникнення відволікання обігових коштів Податковим кодексом передбачено збільшення суми податку, на яку платник має право зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі. По-перше, на так звану суму «овердрафту» – середньомісячний розмір податку, задекларований та погашений платниками до бюджету протягом попередніх 12 місяців. Збільшення реєстраційної суми за рахунок такого показника вже відбулося автоматично 1 липня цього року на суму 7,8 млрд. грн. по майже 161 тис. платнику податків.

 По-друге, протягом тестового періоду платниками збільшено реєстраційну суму за рахунок від’ємного значення, яке було сформовано ними до 1 лютого цього року. Таке збільшення відбувалося як протягом тестового періоду, так і може бути здійснене в подальшому за наявності у платника такого від’ємного значення, що не було використано на збільшення реєстраційної суми.

 По-третє, на суму надміру зарахованих платником до бюджету коштів, сформованих станом на 1 липня 2015 року.

 Збільшення реєстраційної суми за рахунок такого показника вже відбулося автоматично 8 липня на суму 2,5 млрд. грн. по 147 тис. платників.

 «Система електронного адміністрування ПДВ працює в штатному режимі, безперебійно та допомагає функціонувати державі та сумлінним платникам податків», – резюмував Роман Насіров.

09.07.2015 - Прес-служба Державної фіскальної служби України

http://sfs.gov.ua/media-tsentr/novini/205711.html

Переглядів: 591 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024