Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 15:14
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Березень » 28 » Заява Прес-служби Міністерства доходів і зборів України
17:08
Заява Прес-служби Міністерства доходів і зборів України
Прес-служба Міндоходів: інформація щодо створення у складі Міністерства «фінансової поліції» не відповідає дійсності
 
Останнім часом у ЗМІ було розміщено низку критичних експертних думок щодо створення у структурі Міністерства доходів і зборів України «фінансової поліції». У зв`язку з цим наголошуємо, що на даний момент жодного рішення про створення органу під назвою «фінансова поліція» у складі Міндоходів не приймалося. Позиція Міністерства полягає в тому, що будь-які подібні зміни не тільки вимагають ретельної підготовки, правового аналізу та узгодження між окремими зацікавленими структурами виконавчої влади, але й можуть прийматися тільки після громадських слухань і консультацій з бізнесом.
З огляду на зміст та характер розповсюдження вказаних повідомлень, фахівці Міндоходів не виключають, що думки деяких поважних експертів можуть свідомо або несвідомо використовуватися в інформаційній кампанії з ознаками замовності, що спрямована на формування негативної громадської думки про діяльність Міністерства доходів і зборів України, а також задля нав’язування громадськості хибного уявлення щодо намірів уряду посилити адміністративний тиск на бізнес.
 У зв`язку з цим та на виконання доручення Прем'єр-міністра України М. Я. Азарова від 21.01.2013 N 2739/1/1-13 щодо порядку реагування на критику, оприлюднену у засобах масової інформації, повідомляємо, що Положення про Міністерство доходів і зборів України, затверджене Указом Президента В.Ф.Януковича від 18 березня 2013 року, не передбачає наділення Міністерства, як правонаступника Державної податкової служби України та Державної митної служби України, жодними додатковими повноваженнями щодо виконання функцій з виявлення та розслідування правопорушень у податковій та митний сфері.
У Положенні не передбачено тих функцій, які, за очікуваннями засобів масової інформації, повинні були бути покладені на фінансову поліцію, згідно з опублікованим у мас-медіа відповідним проектом закону. При Міністерстві й надалі функціонуватиме податкова міліція. Відповідно до Податкового та Кримінального процесуального кодексів вона виконуватиме функції з виявлення і розслідування злочинів у сфері оподаткування. Функцію проведення заходів щодо запобігання та протидії контрабанді, боротьби з порушеннями митних правил на митній території України покладено на Департамент боротьби з контрабандою, який відповідно до постанови КМУ „Про реорганізацію деяких органів державної податкової та митної служб” (затверджена 20 березня 2013 р.) в якості окремої юридичної особи також увійшов до складу Міністерства доходів і зборів України. На виконання доручення Президента щодо зменшення тиску на бізнес Міністерство доходів і зборів планує переорієнтувати роботу з виявлення та розслідування правопорушень у податковій та митний сфері в межах ризикоорієнтованої системи моніторингу. Максимальна увага приділятиметься аналітичній роботі з мінімальним втручанням у справи сумлінних платників податків.
У зв’язку із цим передбачається скорочення особового складу податкової міліції до оптимальної кількості, необхідної для найбільш ефективного виконання функцій з боротьби з правопорушеннями у податковій та митний сфері. Відповідне доручення вже отримала кадрова служба Міністерства.
Наголошуємо, що Міністерство доходів і зборів України налаштоване на партнерські та конструктивні взаємовідносини з бізнесом та громадськістю. Ми будуємо свою роботу за принципами прозорості та відкритості для представників ЗМІ і завжди готові надати повну та об’єктивну інформацію про будь-які аспекти нашої діяльності. Ми вдячні українським та іноземним журналістам за професійне та об’єктивне висвітлення діяльності Міністерства, податкової та митної політики, впровадження податкової культури. Аргументована критика, відгуки експертів у медіа, громадські обговорення зазначених вище питань допомагали і допомагають приймати виважені рішення, досягати компромісів, вживати заходів щодо подальшого удосконалення роботи Міністерства доходів і зборів.
 Маємо надію, що професійна етика та високі стандарти журналістики не дозволять поважним експертам та виданням сприяти відвертому маніпулюванню громадською думкою та формуванню хибного уявлення про податкову та митну політику у державі. Ми, в свою чергу, завжди готові надати шановним представникам ЗМІ свою позицію з будь-якого приводу.
 
З повагою, Прес-служба Міністерства доходів і зборів України
 
* * *
 
 Нагадаємо, що Указом Президента України №726/2012 від 24.12.2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Переглядів: 1202 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024