Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Середа, 24.04.2024, 06:36
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Жовтень » 18 » Засторога роботодавцям Хмільниччини устами простої пенсіонерки
16:22
Засторога роботодавцям Хмільниччини устами простої пенсіонерки

Вони приїздять у коштовних іномарках до під’їзду, швидко проходять в зал. Сьогодні у Хмільницькій ОДПІ проходить чергове засідання, куди запрошені платники-роботодавці, що за наслідками своєї діяльності виплачують зарплату найманим працівникам менше встановленого законодавством мінімуму.

Прикро казати, але, на сьогодні м. Хмільник, згідно статистичних даних, демонструє середню зарплату , яка є найнижчою серед міст Вінницької області. Складає вона всього 2010 грн. Тож миритися з такою ситуацією місцеві працівники підрозділів Міндоходів наміру не мають. Протягом 9 місяців 2013 року ними було проведено 14 засідань із порушниками. За їхніми наслідками було працевлаштовано, а значить залучено до оподаткування  68 громадян.

Звичайно в теплому салоні „Мерседесу” важко розмірковувати про кризу в країні, неплатоспроможність населення, незначні обсяги виручки. Але може несумлінним роботодавцям варто замислитись і поглянути на інший, соціальний бік справи.


Для кращого самоаналізу пропонуємо лист розпачу громадянки Н.Колесник, пенсіонерки м. Хмільника, опублікований в газеті «Життєві обрії» №42 від 11.10.13 р. під назвою „Засторога для молодих”.

Ніколи не писала в газету, але підтримуючи ініціативу відкрити в нашій газеті рубрику «Я відповідаю за все» хочу розповісти свою історію, яка буде повчальною для багатьох.

Нещодавно стала оформляти пенсію, і яким ж було моє здивування, коли виявилось, що вона не дотягує навіть до мінімальної. Як же так, адже я працювала майже 40 років, а останні 20 – реалізатором у підприємця ( не хочу називати його прізвище). Не мала ні вихідних, ні нормальної відпустки. Спочатку мені взагалі не оформляли відпустку, а потім оформили. А зарплату я отримувала  так: частину по відомості, а частину у конверті. Та я думала: яка різниця, аби гроші платили. І от наслідок моєї необізнаності і байдужості – мізерна пенсія.

Тож хай моя історія буде уроком для молодих: час швидко збіжить, і ви, як і я, можете лишитись біля розбитого корита. Вимагайте, щоб всі ваші доходи фіксувались, а то хтось збагачується за ваш рахунок, не сплачуючи податки у повному обсязі, а ви лишаєтесь ні з чим.


Відтак, шановні роботодавці міста Хмільника та району,  Хмільницька ОДПІ ще раз звертається до Вашого сумління і переконливо рекомендує не „гратися з вогнем”, натомість офіційно оформити відповідні трудові відносини з вашими працівниками та виплачувати їм зароблену  зарплату вчасно і у повному обсязі !

 

Хмільницька ОДПІ ГУ Міндоходів у Віницькій області

 

Переглядів: 700 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024