Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 15:11
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Листопад » 26 » Змінено „податкові правила” для підприємців-спрощенців
21:35
Змінено „податкові правила” для підприємців-спрощенців

З 1 січня 2012 року набирає чинності Закон України „Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва)”.

З цього часу спрощена система оподаткування, обліку та звітності для суб’єктів господарювання встановлюватиметься виключно в умовах Податкового кодексу України.

„Ухвалений Закону є компромісом між суспільством та владою. Зміни, внесені до спрощеної системи, створять сприятливі умови для ведення бізнесу суб’єктами малого підприємництва, поліпшать податковий клімат для підприємців”, – зазначив заступник Голови ДПС України Сергій Лекарь під час спільної прес-конференції за участі Першого заступника Міністра фінансів України Анатолія Мярковського та представників депутатських і громадських об’єднань.

Законом передбачено запровадження диференційованого підходу до класифікації малого бізнесу відповідно до річного обороту, реєстрацію „спрощенців” як платників ПДВ. Це створить рівні конкурентні умови з суб’єктами господарювання, що працюють на загальній системі оподаткування.

На відміну від діючого законодавства не передбачено збільшення розміру ставки податку за кожного найманого працівника.

Для фізичних осіб – підприємців, які не є платниками ПДВ, передбачено ведення лише книги обліку доходів. Фізичні особи – підприємці, які є платниками ПДВ, будуть вести облік доходів та витрат за формою та в порядку, визначеному Мінфіном.

Також уточнено перелік видів діяльності на які не може поширюватися спрощена система оподаткування.

„Загалом, як показує практика, бізнес-середовище правильно реагує на новації Податкового кодексу. З введенням в дію кодексу спостерігається позитивна тенденція до зростання надходжень до бюджетів всіх рівнів. До того ж, щоб зменшити втручання у діяльність підприємців, у цьому році було заборонено проведення фактичних перевірок малого бізнесу”, – наголосив Сергій Лекарь.

Прес-служба ДПС України

Переглядів: 919 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024