Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 02:22
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Березень » 19 » Звернення Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка
09:12
Звернення Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка

Сьогодні Президент України своїм Указом затвердив Положення про Міністерство доходів і зборів, нормалізувавши та чітко окресливши коло функцій, завдань, повноважень та відповідальності нашого відомства.

Віднині громадськість має недвозначне уявлення про всі аспекти нашої роботи. Це вкотре засвідчує наше прагнення бути для бізнесу прозорим, прогнозованим та стабільним партнером, від якого не слід чекати неприємних сюрпризів.

Наші пріоритети залишаються незмінними – орієнтація на сервіс, зменшення податкового тиску, відмова від безпідставного втручання у діяльність підприємців, лібералізація правил та умов ведення бізнесу в Україні.

Незмінним залишається і наше розуміння суті податкового сервісу: мінімізація документообігу; простота та зручність процедур реєстрації, сплати податків, звітування; запровадження новітніх технологій, які дозволяють обслуговувати платників дистанційно; зменшення часу на адміністрування платежів та інші формальності.

Ми орієнтовані продовжити свій подальший розвиток виключно шляхом рівноправного партнерства з підприємницькою спільнотою, конструктивної взаємодії з урахуванням інтересів усіх зацікавлених сторін.

Бізнес сьогодні є повноцінним учасником у формуванні засад державної політики у митній та податковій сферах, видатні експерти та топ-менеджери провідних корпорацій, представники інститутів громадянського суспільства, малого та середнього підприємництва залучені до роботи над законодавчими, організаційними, технологічними новаціями.

Все, що робиться сьогодні та буде запропоновано до впровадження в майбутньому, переслідує мету створення позитивної репутації України як держави, де легко відкрити власну справу та заробляти чесною підприємницькою діяльністю.

Це потребує чималих зусиль, аби уникнути навіть непрямого тиску на сумлінних бізнесменів під час контролю за додержанням законодавства всіма суб’єктами економіки.

Саме тому протягом останніх років ми зменшили кількість перевірок та інших методів контролю, зробивши акцент на аналітичних методах моніторингу ринків та виявлення порушень. Сучасна ризикоорієнтована система моніторингу правопорушень дозволяє нам знаходити факти зловживань, жодним чином не зачіпаючи при цьому сумлінних бізнесменів. Такий підхід дозволив протягом останніх трьох років провести вже друге скорочення штату податкової служби.

Міністерство також підтримує окреслені Президентом України у Національному плані дій на 2013-1014 роки завдання щодо оптимізації функцій у сфері розслідування злочинів в економічній сфері проти держави.

Головною зброєю у боротьбі з тінізацією економіки та випадками навмисного ухилення від оподаткування має стати інтелект слідчих та сучасні інформаційні технології. Збір доказів, проведення необхідних експертиз, правова оцінка виявлених порушень можуть і повинні проводитися дистанційно, без тиску на платників.

Тому наступним нашим кроком стане оптимізація системи розслідування економічних злочинів, переорієнтація роботи податкової міліції в межах ризикоорієнтованої системи.

Окрім цього найближчим часом передбачається скорочення особового складу податкової міліції до оптимальної кількості, необхідної для найбільш ефективного виконання функцій з боротьби з правопорушеннями у податковій та митний сфері. Відповідне доручення вже отримала кадрова служба нового відомства.

Міністерство доходів і зборів прагне до того, аби перетворитися на позбавлене бюрократії, працездатне, доброзичливе до платника та безжальне до шахрая відомство сучасного зразка.

Нагадаємо, що Міністерство доходів і зборів України утворено Указом Президента України №726/2012 від 24.12.2012 шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

18.03.2013 р. Прес-служба Міністерства доходів і зборів

Переглядів: 895 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024