Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 00:47
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Лютий » 5 » Звернення Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка
09:40
Звернення Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка

 Сьогодні в пресі лунають заклики до підприємців не сплачувати податки. Вважаю, що це неконструктивна позиція. Не слід втягувати реально працюючий бізнес в політичне протистояння. Розглядаю це як спробу маніпуляції думкою сумлінних підприємців. Переконаний, в питанні сплати податків немає і не може бути того чи іншого боку барикад.

 Від імені Міністерства доходів і зборів я хочу висловити  вдячність усім громадянам і представникам бізнесу, які сумлінно сплачують податки і збори. Ми всі добре розуміємо, наскільки це принципово важливо з точки зору забезпечення стабільного фінансування місцевих громад, соціальних інститутів, закладів освіти, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства.

 Сумлінна сплата податків – це і є справжня соціальна відповідальність бізнесу. І я радий, що бізнес це розуміє. Навіть в умовах політичної кризи ми втримали стабільну динаміку платежів. Надходження до державного бюджету у січні адекватні показникам минулого року – 23,8 млрд. грн. До соціальних фондів спрямовано 13,8 млрд.грн. єдиного соціального внеску.

 Я також вдячний громадянам і роботодавцям, які сумлінно перераховують  платежі, в першу чергу, податок на доходи фізичних осіб, до місцевих бюджетів. У січні  надходження до місцевих бюджетів склали  6,5 млрд. грн., це на 2,6% більше, ніж минулого року.

 По-друге, хочу прокоментувати заяви щодо так званого «фіскального тиску», про посилення якого сьогодні ходять незрозумілі для мене чутки. Категорично заявляю, такі заяви не мають нічого спільного із дійсністю. Міністерство не має ні мети, ні бажання  втручатися в роботу сумлінних платників податків. Навпаки, за останні два роки кількість планових перевірок бізнесу зменшена на 30%.

 Головне завдання Міністерства сьогодні – максимально скоротити спілкування із бізнесом. Тому ми робимо ставку на електронні, безконтактні сервіси, на дистанційний контроль. Кожному підприємцю ми пропонуємо безкоштовно отримати електронний ключ та подавати звітність он-лайн.  В цьому році також створені технічні можливості для проведення електронних дистанційних перевірок.

 Для малого і середнього бізнесу взагалі подовжено мораторій на перевірки. Я особисто контролюю його дотримання на місцях.

 Ми концентруємо свої зусилля виключно на тих підприємствах і тих галузях, де є цілком обґрунтовані ризики ухилення від сплати податків. Таких підприємств менше 1%.

 Хочу ще раз підкреслити, що для сумлінних платників,  які розвивають свою справу в Україні і чесно сплачують податки, Міністерство доходів і зборів – стабільний, надійний і прогнозований партнер. Ми  завжди будемо на боці сумлінних платників податків, незалежно від їх політичних позицій чи регіону проживання. Ми завжди будемо на боці миру, спокою та економічної стабільності.

Переглядів: 861 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024