Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 12:53
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Липень » 22 » Звіт про розгляд запитів на інформацію ГУ ДФС у Вінницькій області за 1 півріччя 2015 року
06:55
Звіт про розгляд запитів на інформацію ГУ ДФС у Вінницькій області за 1 півріччя 2015 року

Звіт про розгляд запитів на інформацію Головним управлінням ДФС у Вінницькій області та його територіальними органами станом на 1 липня 2015 року

У січні-червні 2015 року до Головного управління ДФС у Вінницькій області та його територіальних органів надійшло 23 запити на інформацію. Із загальної кількості отримано поштою – 14, особисто від запитувача – 6, електронною поштою - 3.

 За категорією запитувачів 9 запитів надійшло від громадян, 12 запитів - від юридичних осіб, 2 запити - від об'єднань громадян без статусу юридичної особи.

 Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати інформацію щодо:

 - реєстрації та обліку платників податків;

 - сплати платежів до бюджетів окремими суб’єктами господарювання;

 - третіх осіб – платників податків.

 Усі запити були своєчасно розглянуті, запитувачам інформації надані ґрунтовні відповіді по суті. Із загальної кількості запитів 8 - задоволено, по 11 – відмовлено на підставі п. п. 2 п. 1 статті 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» та віднесенням запитуваної інформації до інформації з обмеженим доступом, 4  запити надіслано належним розпорядникам інформації.

До уваги запитувачів. З моменту набрання чинності Закону України „Про доступ до публічної інформації” можна визначити основні  аспекти реалізації цього Закону, які заслуговують до уваги читачів:

 1. Запитувачі інформації ототожнюють такі поняття як запит на отримання публічної інформації, звернення, надання податкової консультації, а також консультації з питань практичного застосування окремих норм законодавства України з питань державної митної справи, при цьому дані категорії звернень є різними за наступними ознаками:

 -правовими підставами;

 - визначенням понять;

 - формами;

 - строком розгляду;

 - змістом;

 - вимогами оформлення;

 - оплатністю тощо.

 2. Згідно із частиною другою статті 2 Закону України „Про доступ до публічної інформації” цей Закон не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, а саме Законом України „Про звернення громадян”.

 3. Листи, які за змістом є зверненнями громадян (пропозиції, заяви, скарги тощо) мають бути оформлені з дотриманням вимог Закону України „Про звернення громадян”.

 4. Запит на отримання публічної інформації має відповідати вимогам статтей 1 та 19 Закону України „Про доступ до публічної інформації”.

 Відділ реєстрації платників та електронних сервісів ГУ ДФС у Вінницькій області

Переглядів: 682 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024