Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 25.04.2024, 01:09
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Вересень » 9 » Звітність в електронному вигляді можна подавати з допомогою смарт-карти
08:34
Звітність в електронному вигляді можна подавати з допомогою смарт-карти

Подання звітності в електронному вигляді — це пріоритетний напрямок у розвитку партнерських стосунків між органами державної податкової служби та платниками податків.

                Саме тому ДПАУ приділяє значну увагу питанню впровадження платниками податків подання податкової звітності в електронному вигляді.

 Адже електронна звітність для платника податків має багато переваг. Це економія робочого часу та коштів на придбання бланків, гарантоване оперативне відстеження змін до форм звітності (і не тільки податкової), арифметичний контроль за показниками декларації, безпаперова технологія подання звітності, надходження підтвердження подання звітності тощо.

 Є переваги і для працівників органів ДПС — оперативність обробки податкової звітності, суттєве скорочення часу на проведення перевірки щодо правомірності заявлених до відшкодування сум ПДВ та забезпечення своєчасного відшкодування.

 Отже, прогрес у застосуванні електронної технології опрацювання документів і поступової заміни паперових форм визначатиметься розвитком електронних комунікацій, і насамперед Інтернету. Його доступність — ключ до успіху у застосуванні і розвитку різних електронних документів.

 Акредитованими центрами сертифікації ключів, з якими ДПАУ укладено договір для подання податкової звітності платниками податків із застосуванням електронного цифрового підпису, запроваджено нову послугу з надання електронного цифрового підпису. Це надання послуг електронного цифрового підпису (реєстрація нового абонента), забезпечення умов генерації особистого ключа із записом на цифровий носій інформації типу «смарт-карта» та надання карт-рідера для зчитування смарт-карт, формування посиленого сертифікату відкритого ключа.

 Смарт-ка́рта (англ. smart card) — пластикова карта, що містить інтегральну схему, яка забезпечує певний рівень програмованості, невеликий обсяг пам’яті та на даний час являється найбільш захищеним способом зберігання закритого ключа. Для того, щоб використовувати смарт-карту, користувачеві необхідно не тільки її мати, але й ввести PIN-код, тобто, користувач отримує двофакторну аутентифікацію.

 У процесі формування електронного цифрового підпису з допомогою смарт-карти не відбувається копіювання закритого ключа на комп’ютер, тому весь час є тільки єдина копія ключа. Крім того, зробити копіювання інформації зі смарт-карти набагато складніше, ніж з інших пристроїв зберігання.

 Отже, платники податків, не зволікайте, ви маєте можливість вже сьогодні відчути переваги подання податкової звітності в електронному вигляді.

За матеріалами ДПА України

Переглядів: 930 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024