Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 16.04.2024, 10:04
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Січень » 15 » Акцизним податком обкладається роздрібний продаж алкоголю, пива, тютюнових виробів та пального
23:07
Акцизним податком обкладається роздрібний продаж алкоголю, пива, тютюнових виробів та пального

Нововведення податкового законодавства застосовуються з 1 січня 2015 р. до роздрібних торгівців підакцизними товарами. Відповідно до пп.212.1.11. Податкового кодексу України їх віднесено до платників акцизного податку. Такі особи — суб'єкти господарювання підлягають обов'язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням пункту продажу товарів не пізніше граничного строку подання декларації акцизного податку за місяць, у якому провадиться господарська діяльність.

Згідно пп.215.1. ПКУ до підакцизних товарів належать: спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво; тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну; нафтопродукти, скраплений газ, речовини, що використовуються як компоненти моторних палив, паливо моторне альтернативне; автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, транспортні засоби для перевезення вантажів; електрична енергія.

Для підакцизних товарів, що реалізовуються в роздрібній мережі, ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (із ПДВ), у розмірі 5%. У разі якщо сільська, селищна або міська рада не прийняла відповідне рішення, до його прийняття податок справляється, виходячи з норм ПКУ із застосуванням їх мінімальних ставок, тобто 5%.

Варто зазначити, що відповідно до пп.14.1.106 ПКУ продаж суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, на які встановлюються максимальні роздрібні ціни, не може здійснюватися за цінами, вищими за максимальні роздрібні ціни, збільшені на суму акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизних товарів. Максимальні роздрібні ціни - ціни, встановлені на підакцизні товари (продукцію з урахуванням усіх видів податків (зборів). Акцизний податок з реалізованих суб'єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів не включається до максимальної роздрібної ціни.

Суми податку перераховуються до бюджету суб'єктом господарювання роздрібної торгівлі, який здійснює реалізацію підакцизних товарів, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого ПКУ для подання податкової декларації за місячний податковий період. Сплачується податок за місцем здійснення реалізації таких товарів до відповідного місцевого бюджету.

ГУ ДФС у Вінницькій області

 

 

Переглядів: 985 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024