Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 17:20
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Лютий » 3 » АППУ продовжує реалізацію освітньої програми щодо застосування норм податкового законодавства
15:06
АППУ продовжує реалізацію освітньої програми щодо застосування норм податкового законодавства

Асоціація платників податків України 31 січня зібрала у Вінниці представників бізнесу для обговорення важливих проблем у сфері оподаткування.

Захід проходив у рамках Всеукраїнського галузевого семінару для підприємств аграрного сектору «Правове забезпечення діяльності у сфері сільського господарства», лектором якого стали провідні фахівці Державної податкової служби України, Асоціації платників податків України, управління економіки Вінницької ОДА та головного управління юстиції у Вінницької області.

Відкриваючи семінар, Перший віце-президент АППУ Василь Матійчик зазначив, що незважаючи на те, що країна вже два роки живе за новим Податковим кодексом, у підприємців все ще виникає безліч питань. Основним завданням Асоціації у цьому сенсі є допомогти підприємцю розібратись у складному масиві питань, що виникають при застосуванні норм податкового законодавства.

Експерти серед головних проблем сучасної податкової системи вирізняють її нестабільність і непередбачуваність, а також неефективну й надмірно витратну для держави й бізнесу систему адміністрування податків.

Наприклад, за приблизними підрахунками, ініціатива податкової служби щодо загального декларування доходів громадян, у разі її реалізації, торкнеться близько 30 млн. українців (всього працездатного населення України і, можливо, значної частини пенсіонерів). Звичайно ж, зростуть і витрати на адміністрування цієї процедури.

Тому, на думку АППУ, податкова обов'язково повинна винести цю ідею на широкомасштабне публічне обговорення та експертний аналіз.

Непростою сьогодні виглядає ситуація зі сплатою авансових платежів з податку на прибуток підприємств. На думку учасників семінару, вимоги до платників податків щодо необхідності сплати авансових внесків з податку на прибуток за наявності в них надміру сплачених сум (переплат) призведе до подальшого погіршення економічного стану суб’єктів господарювання та вимивання обігових коштів підприємств. При цьому головними постраждалими від таких дій контролюючих органів є насамперед  експортоорієнтовані виробництва. Вони ж понесуть найбільші втрати.

 Тому, як наголосив Перший віце-президент Асоціації платників податків України Василь Матійчик, виникає необхідність запровадження механізму, який би дозволяв при сплаті розрахунку авансових платежів з податку на прибуток підприємств враховувати вже існуючі переплати з цього податку.

Іншою, не менш важливою проблемою є забезпечення нормативної стабільності, яка є однією з найважливіших умов зростання ділової активності та залучення в країну іноземного капіталу.

Враховуючи досвід застосування норм Податкового кодексу АППУ продовжує активно працювати над удосконаленням податкового законодавства з метою спрощення процедур ведення бізнесу. Цей напрям роботи для організації є одним з пріоритетних.

Крім того, Асоціація цього року ініціює роботу по створенню системи громадського контролю та моніторингу дій влади за витрачанням бюджетних коштів. В АППУ переконані, що податки повинні виконувати не лише фіскальну, а й стимулюючу функцію, а платник податків має знати, куди витрачаються сплачені ним до бюджету кошти.

Під час лекційної частини семінару платники податків дізналися про останні зміни до податкового законодавства, проблемні питання щодо сплати податку на додану вартість, податку на прибуток, податку на доходи фізичних осіб, особливості справляння плати за землю та актуальні питання адміністрування окремих видів податків.

Під час практично-дискусійної частини учасники семінару працювали у секціях за окремими напрямами та видами податків: індивідуальне консультування, обговорення проблемних питань та проектів нормативних актів щодо застосування норм Податкового кодексу України.

Загалом у семінарі взяли участь більше 100 представників підприємств.

http://www.appu.org.ua/

Переглядів: 880 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024