Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 23:44
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Листопад » 1 » Бізнес в Україні став витрачати менше часу на сплату податків та експортно-імпортні операції, - Світовий банк
09:19
Бізнес в Україні став витрачати менше часу на сплату податків та експортно-імпортні операції, - Світовий банк

 Часові витрати на дотримання вимог податкового законодавства скоротися на 101 годину. Якщо у минулому році  платник податків витрачав на податкові процедури 492 години на рік, то станом на 1 червня 2013 року  – 390.  Такі дані містяться у щорічному дослідженні легкості ведення бізнесу Doing Business-2014, оприлюдненому Світовим банком сьогодні, 29 жовтня.

 Експерти Світового банку відзначили, що скорочення часу стало можливим за рахунок спрощення декларацій для сплати ПДВ та єдиного соцвнеску, а також удосконалення системи електронного звітування. За оцінками дослідження, за рік податкова ставка в Україні  знизилася з 55,4% до 54,9%, кількість платежів залишилася на рівні минулого року – 28.

 «Ми системно працюємо над спрощенням процедур та часу для сплати податків. Зменшення документації, скорочення звітності, прискорення формальностей, розвиток електронних сервісів – все це дозволяє платникові економити час і, відповідно, робить умови роботи бізнесу в Україні більш комфортними», - зазначив, коментуючи результати дослідження, Міністр доходів і зборів Олександр Клименко.

 Крім того, експерти Світового банку відзначили покращення митного адміністрування в Україні після запровадження нового Митного кодексу. У дослідженні вказується,  що Україна зробила міжнародну торгівлю простішою за рахунок більш швидкого оформлення  митних  декларацій та зменшення  фізичних оглядів товарів. Зокрема, час,  необхідний для імпорту товарів в Україну, скорочено  з 33 до 28 днів, експорту – з 30 до 29 днів. Для оформлення експорту необхідно 6 документів, імпорту – 8 документів.

 Загалом позиції України зросли у світовому рейтингу на 25 пунктів (з урахуванням зміни методики та включенням до рейтингу додатково 4 цього року – на 28 пунктів). Якщо в минулорічному звіті наша країна посіла 137 місце серед 185 досліджуваних держав (згідно із цьогорічними коригуваннями – 140 серед 189 країн), в цьому році -  112-е місце серед 189 учасників рейтингу.

 «Приємно, що Україну визначено державою, яка досягла найбільших результатів у поліпшенні регуляторного середовища серед усіх країн у 2012-2013 роках. Це висока оцінка, але не межа нашого потенціалу. Тим більше, що глобальна  конкуренція за інвестора зростає. Цього року у світі було реалізовано на 18% більше регуляторних реформ, ніж минулого. Отже Україна має працювати над покращенням бізнес-клімату ще активніше»,  - підкреслив Олександр Клименко.

  За словами Міністра, подальші зусилля Міністерства доходів і зборів будуть спрямовані на поглиблення «дебюрократизації». Зокрема, планується подальше спрощення декларації на прибуток, спрощення процедури подання декларації з ПДВ, подальше зближення бухгалтерського та податкового обліку, розвиток електронних сервісів. Вже з наступного року у платників не буде необхідності отримувати свідоцтво ПДВ та єдиного податку, що також спростить ведення бізнесу.

 Також у планах Міністерства робота над  зменшенням кількості періодів сплати ЄСВ і створення умов для переходу до сплати 1 раз на місяць (зараз - 2); надання персоніфікованних даних з ЄСВ 1 раз на рік, а не щомісяця, як зараз.  Вже впроваджена можливість електронного звітування з ЄСВ, тепер Міністерство спрямовує  зусилля на популяризацію цієї форми звітності серед платників. 

 

 За словами Міністра Олександра Клименко, «при синергії скорочення часу на реєстрацію бізнесу та його ведення, Україна у майбутньому отримає позитивний тренд збільшення підприємницької активності. І задача Міністерства – цю синергію забезпечити».

 У митній сфері Міністерство орієнтується на автоматизацію усіх процесів на митниці, підвищення ефективності системи аналізу ризиків, зниження впливу людського фактора, скорочення часу підготовки дозвільних документів.

 Прес-служба Міндоходів

Переглядів: 593 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024