Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 11:46
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Червень » 21 » Державна податкова служба України зробить кожному платникові віртуальний «податковий кабінет»
21:23
Державна податкова служба України зробить кожному платникові віртуальний «податковий кабінет»

Державна податкова служба готується до запровадження нового електронного сервісу для платників – так званого «податкового кабінету». Про це повідомив заступник голови ДПС України Олександр Клименко.

За його словами, нововведення стосуватиметься усіх категорій платників – як юридичних, так і фізичних осіб.

«Ця новація дозволить спростити перевірку свого податкового рахунку, сплату податків, подання звітності тощо. Через Інтернет, через власний «віртуальний кабінет» на офіційному сайті ДПС платник зможе побачити, скільки та яких податків йому нараховано, відразу заповнити через готові форми платіжні документи і так само легко звітувати про сплату», - пояснив О. Клименко.

Заступник голови ДПС впевнений, що така послуга від податкової служби матиме великий попит серед платників. «Коли ми почали запроваджувати сервіси електронної звітності для юридичних осіб, також були скептичні висловлювання. Але сьогодні дві третини платників користуються електронним документообігом, і ця цифра зростає», - відзначив податківець.

Він запевнив, що податкова вже працює над відповідними інформаційно-технічними продуктами. «Сьогодні ведеться активна робота не тільки з вдосконалення звітності, але й одночасно йде доопрацювання або розробка спеціального софту, який дозволяє працювати з документами «без паперу», робити обіг звітності виключно електронним», - підсумував О. Клименко.

Довідково: На сьогодні «податкові кабінети» є на офіційних веб-сайтах кількох країн світу. Набір послуг, що надається платникові через цей сервіс, доволі різноманітний.

Російська Федерація: «Особистий кабінет платника податків» надає користувачам можливість здійснювати пошук інформації про майнову заборгованість щодо транспортного, земельного податків, податку на доходи фізичних осіб (тільки для фізичних осіб – громадян РФ), скласти та роздрукувати платіжний документ. Разом з тим сервіс є «одноразовим» - дані користувача на сервері не зберігаються.

Великобританія: розділ «Електронні сервіси для фізичних осіб сайту Королівської податкової та митної служби Великої Британії» дає можливість скористатись трьома підсервісами: приватна інформація (перевірити власну податкову декларацію), дитяча програма (заповнення форми для отримання допомоги на утримання дитини) та податок на додану вартість (реєстрація платників ПДВ, заповнення декларації з ПДВ).

Ірландія: розділ «ПЛАТИ» відкриває такі можливості: переглянути власні податкові дані, подати заявку на отримання податкового кредиту, оформлення документів на відшкодування податку (включаючи медичні витрати), повідомити про додатковий прибуток, отримати інформацію про податкові зобов`язання за попередні роки, розподілити кредити між подружжям та стежити за рухом наданих приватних даних у системі оподаткування.

Прес-служба ДПА України, сайт ДПА України

Переглядів: 1260 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024