Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 03:24
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Лютий » 19 » Для підтвердження статусу платника ФСП подайте документи до органу ДПС до 20 лютого
09:06
Для підтвердження статусу платника ФСП подайте документи до органу ДПС до 20 лютого

Платниками фіксованого сільськогосподарського податку є сільськогосподарські товаровиробники, у яких частка сільськогосподарського товаровиробництва за попередній звітний рік дорівнює або перевищує 75 відсотків.

Фіксований сільськогосподарський податок – це податок, який справляється з одиниці земельної площі у відсотках її нормативної грошової оцінки та сплата якого замінює сплату окремих податків та зборів (пп. 14.1.256 ПКУ). Так, платники ФСП не сплачують:

а) податок на прибуток підприємств;

б) земельний податок (крім земельного податку за земельні ділянки, що не використовуються для ведення сільськогосподарського товаровиробництва);

в) збір за спеціальне використання води;

г) збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності (у частині провадження торговельної діяльності).

Сільськогосподарські товаровиробники для набуття та підтвердження статусу платника податку щороку, до 20 лютого, подають:

- загальну податкову декларацію з податку на поточний рік щодо всієї площі земельних ділянок, з яких справляється податок (сільськогосподарських угідь (ріллі, сіножатей, пасовищ, багаторічних насаджень), та/або земель водного фонду внутрішніх водойм (озер, ставків та водосховищ). Подається органу ДПС за своїм місцезнаходженням (місцем перебування на податковому обліку);

- звітну податкову декларацію з податку на поточний рік. Така декларація подається окремо щодо кожної земельної ділянки органу державної податкової служби за місцем розташування такої ділянки;

- розрахунок частки сільськогосподарського товаровиробництва - органам ДПС за своїм місцезнаходженням та/або за місцем розташування земельних ділянок;

- відомості (довідку) про наявність земельних ділянок також подається органам податкової служби за своїм місцезнаходженням (та/або за місцем розташування земельних ділянок). У такій відомості зазначається інформація про кожний документ, що встановлює право власності та/або користування земельними ділянками, у тому числі про кожний договір оренди земельної частки (паю).

При розрахунку річної суми податку враховуються дані станом на 1 січня поточного року.

Довідка про набуття або підтвердження статусу платника податку видається органом ДПС протягом 10 робочих днів з дати подання суб’єктом господарювання декларації або заяви за місцезнаходженням такого платника (місцем перебування на податковому обліку).

Нагадуємо, що порядок справляння та обліку фіксованого сільськогосподарського податку та подання податкової декларації з ФСП врегульовано нормами ст. 301-309 гл. 2 Розділу XIV «Спеціальні податкові режими» Податкового кодексу України.

ДПС України

http://www.sts.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/86213.html

 

Переглядів: 821 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024