Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 01:16
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Травень » 18 » До уваги керівників юридичних осіб щодо надання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника!!!
13:32
До уваги керівників юридичних осіб щодо надання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника!!!

Відповідно до Закону України від 14 жовтня 2014 року № 1701-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо визначення кінцевих вигодоодержувачів юридичних осіб та публічних діячів» внесено  зміни до низки нормативних актів, серед яких Кодекс України про адміністративні правопорушення, Господарський кодекс, Закон України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму», Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» та ін.

Закон зобов’язує юридичних осіб подавати державному реєстратору відомості про свого кінцевого вигодоодержувача у т.ч. кінцевого вигодоодержувача їх засновника, якщо засновник - юридична особа.

Обов’язок поширюється як на новостворених юридичних осіб так і на тих, які зареєстровані до набуття чинності законом. Якщо перші розкриватимуть інформацію під час реєстрації створення юридичної особи то другі - на протязі шести місяців з моменту набуття законом чинності.

12 лютого 2015 року прийнято Закон України №198-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення діяльності Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції» (набрав чинності 04.03.2015), яким серед іншого в Законі України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» поняття «кінцевий вигодоодержувач» замінено поняттям «кінцевий бенефіціарний власник (контролер)».

Таким чином, до 25 травня 2015 року всі юридичні особи (крім політичних партій, творчих спілок та їх територіальних осередків, адвокатських об’єднань, торгово-промислових палат, державних органів, комунальних підприємств, органів місцевого самоврядування) повинні надати державному реєстратору юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційну картку (форма 4), вказавши інформацію про кінцевого бенефіціарного власника (контролера) юридичної особи (даний термін розуміється у значенні, що вживається в Законі України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму»).

Звертаємо увагу, що відповідно до статті 166 11 Кодексу України про адміністративні правопорушення, неподання юридичною особою державному реєстратору передбаченої Законом України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців” інформації про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичної особи – тягне за собою накладення на керівника юридичної особи або особу, уповноважену діяти від імені юридичної особи (виконавчого органу), штрафу від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

                                                                                             

Головний спеціаліст управління О.І.Хребтова

Славутицьке міське управління юстиції  

Хмельницької області

http://slav-upravjust.blogspot.com/

 

Переглядів: 1179 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024