Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 21:33
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Серпень » 8 » Із конструктивними пропозиціями щодо податкового законодавства – безпосередньо до голови ДПА у області
21:48
Із конструктивними пропозиціями щодо податкового законодавства – безпосередньо до голови ДПА у області

Новації, запроваджені податковою службою Вінниччини у першому півріччі, дали свої певні результати. Завдання, поставлені Президентом, Урядом та ДПС України, виконані. Про це свідчать підсумки роботи за І півріччя. Виконання розрахункової бази по збору коштів до загального фонду Державного бюджету за І півріччя п.р. забезпечено на 103,5% (+30,6 млн.грн.). До бюджету надійшло 915,3 млн.грн., що на 217,5 млн.грн. або на 31,2% більше, ніж минулоріч. В повному обсязі виконано завдання з податку на прибуток та податку на додану вартість.

Втім, голова ДПА у області Олександр Вітрук націлює своїх підлеглих на те, що зупинятися на досягнутому зарано. Адже значні резерви криються у відпрацюванні ризикоорієнтованих підприємств та викритті різноманітних схем мінімізації платежів до бюджетів. Крім того, потребує уваги та докорінних змін сама організація роботи податкової служби області стосовно взаємодії з платниками податків. Це, в першу чергу, подальше зменшення податкового тиску, уникнення безпідставних конфліктних ситуацій та скарг на дії податківців, а також боротьба з корупцією в лавах податкової служби області. На обов’язковості виконання цих основних завдань постійно наполягає керівництво ДПС України та  обласної державної адміністрації.

Тож з метою забезпечення виконання цих завдань, пошуку резервів з наповнення бюджетів та задля з’ясування причин виникнення недоліків, які, на жаль, ще мають місце в роботі податкових органів регіону, і не завжди об’єктивно висвітлюються через певні громадські організації, голова ДПА у області Олександр Вітрук прийняв рішення про  проведення виїзних особистих прийомів. Очікуваний результат - отримання інформації від першоджерела, визначення основних проблем які, турбують суб’єктів підприємництва та громадян на місцях, вивчення недоліків в роботі податкових органів в районах, які заважають бізнесу добросовісно виконувати свій конституційний обов’язок – сплату податків.  

Ще однією новацією проведення таких прийомів стала ініційована очільником обласних податківців участь представника одного з найбільш потужних громадських об’єднань „Асоціації платників податків України” Валентина Телегузова. На переконання Олександра Вітрука, це не лише допоможе налагодити тісний зворотній зв’язок із бізнес-середовищем, а й слугуватиме своєрідним контролем з боку громадськості за реагуванням контролюючого органу на звернення платників податків.

Серед перших відвідувачів були як керівники бюджетоутворюючих бізнес-структур регіону,  які проводять свою діяльність у машинобудівній, промисловій, харчовій та інших галузях, так і представники малого та середнього бізнесу. Проте всіх їх об’єднує одне – прагнення стабільності та впевненості у майбутньому. Олександр Васильович надав роз’яснення та відповіді на ряд різноманітних питань, заданих співбесідниками. Переважна їх більшість стосувалась майбутнього спрощеної системи оподаткування, профілактики банкрутства підприємств, переведення платників фіксованого сільськогосподарського податку на загальну систему оподаткування із сплатою податку на прибуток, порядку проведення органами ДПС перевірок платників податків, тощо. Більшість із питань щодо особливостей застосування податкового законодавства, порушені платниками, були вирішені безпосередньо під час прийому. Решта – потребували додаткового вивчення, тому податковий керівник пообіцяв детальніше ознайомитись із кожною конкретною ситуацією та надати відповідні доручення керівникам профільних підрозділів податкової служби для подальшого врегулювання всіх проблемних питань.

Під час прийому було досягнуто домовленості із представниками малого підприємництва про спільне напрацювання пропозицій до Податкового кодексу та проведення подальших зустрічей задля інформування про запроваджені законодавчі нововведення.

Зустрічі, що відбулися, ще раз показали, що тих заходів, які проводяться на обласному рівні, не достатньо. Тому податківці і надалі здійснюватимуть моніторинг для вивчення ситуації в районах з метою забезпечення виправлення допущених прорахунків та недопрацювань.

„Податкова служба готова до конструктивного діалогу  із платниками податків та громадськістю без „посередників,” - така позиція голови ДПА у області Олександра Вітрука, - „Критика, у якій є конструктив, стимулює податківців до аналітичної діяльності, тому аргументовані пропозиції від бізнесу  завжди вітаються. Ми прагнемо, щоб вінничани зрозуміли: не майдани, не ультимативні заяви, а виключно діалог, побудований на взаємоповазі та аргументах, забезпечить досягнення компромісу, який зумів би одночасно задовольнити побажання бізнесу та забезпечити потребу в наповненні бюджетів. Саме з цією метою я готовий вести з платниками відкритий діалог, вислухати зауваження про вузькі місця в обслуговуванні платників податків в районах, проблеми, які непокоять представників бізнесу, пропозиції щодо того, як покращити податковий клімат. Спілкування із керівниками органів місцевого самоврядування вселяє надію на сприяння з їхнього боку у створенні при ДПІ „Прозорих центрів”, які б забезпечили надання послуг платникам податків на більш якісному рівні. Наше прагнення - щоб процес реорганізації податкової служби, який дозволяє заявити про себе з чистого аркуша, став народженням нової філософії, направленої на створення дійсно комфортних умов для платників податків, як головних наповнювачів Державної казни”.

ДПА у Вінницькій області
Переглядів: 1015 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024