Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 16:36
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Січень » 23 » Меморандум щодо поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів
19:06
Меморандум щодо поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів
МЕМОРАНДУМ
щодо поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів та розвитку електронного документообігу
Затверджено Головою ДПС України О.В.Клименко 12.09.2012
Керуючись національними інтересами, прагненням утвердження законності, створення в Україні сприятливих умов для поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів та розвитку електронного документообігу України, усвідомлюючи необхідність спільних дій, спрямованих на створення прозорості, довіри, а також з метою поліпшення партнерських відносин між органами державної податкової служби України, розробниками програмного забезпечення, центрами сертифікації ключів та громадськими організаціями, Державна податкова служба України проголошує цей Меморандум щодо поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів та розвитку електронного документообігу (далі - Меморандум).
1. Загальні положення
Цей Меморандум є публічною пропозицією розробникам програмного забезпечення, центрам сертифікації ключів та громадським організаціям, які зацікавлені у розвитку електронного документообігу.
2. Основні принципи Меморандуму
ДПС України та розробники програмного забезпечення, центри сертифікації ключів та громадські організації (далі - Сторони) діють на засадах паритетності та рівноправності у взаємовідносинах і спрямовують зусилля на ефективне співробітництво щодо розвитку електронного документообігу. Сторони спільно розробляють програмне забезпечення для подання звітності, яке буде поширюватись серед суб'єктів господарювання на безоплатній основі. Меморандум є відкритим для приєднання розробників програмного забезпечення, центрів сертифікації ключів та громадських організацій (далі - Учасники).
3. Основні завдання Сторін Меморандуму:
3.1. Визначення шляхів удосконалення процесу подання звітності та електронних сервісів. 3.2. Популяризація безкоштовного програмного забезпечення для подання звітності в електронному вигляді серед суб'єктів господарювання. 3.3. Вжиття заходів щодо безоплатності подання звітності до органів державної влади та отримання суб'єктами господарювання безплатних сертифікатів ключів. 3.4. Визначення шляхів уніфікації та стандартизації програмного забезпечення з подання електронної звітності та посилених сертифікатів електронних ключів, що розповсюджуються безоплатно. 3.5. Участь у впровадженні подання звітності через "Єдине вікно" та сервісу "Електронний кабінет платника податків". 3.6. Внесення пропозицій суб'єктам законодавчої ініціативи з питань реалізації цього Меморандуму, зокрема, щодо впровадження системи гарантованої доставки електронних листів. 3.7. Інформування громадськості про виконання основних завдань Меморандуму.
4. Виконавчий орган - Робоча група
Для реалізації зазначених завдань ДПС України створює при Департаменті інформатизації та обліку платників податків робочу групу, до складу якої увійдуть по одному представнику від Учасника.
5. Обов'язки ДПС України
ДПС України надає всебічну підтримку Учасникам шляхом: організації участі уповноважених представників робочої групи у дорадчих органах ДПС України; впровадження розроблених спільно з робочою групою стандартів подання електронної звітності; опрацювання узагальнених пропозицій робочої групи щодо удосконалення податкового законодавства та з питань реалізації цього Меморандуму; своєчасної публікації на Web-pecypci ДПС України актуальних форм звітності та інформації, необхідної розробникам для їх підтримки; надання робочій групі проблемних питань, що знаходяться в межах основних завдань цього Меморандуму та надходять від суб'єктів господарювання - користувачів програмного забезпечення з подання звітності; проведення спільних семінарів, конференцій, обговорень з питань подання звітності та ведення електронного документообігу; вжиття інших спільних заходів для реалізації завдань, які передбачені Меморандумом.
 6. Прикінцеві положення
Меморандум є публічним договором (офертою) між ДПС України та Учасниками. Сторони зобов'язуються підтримувати ділові контакти та вживати всіх необхідних заходів для забезпечення ефективності ділових зв'язків, всіляко сприяти розвиткові інших форм співробітництва для досягнення зазначених у Меморандумі цілей.
 7. Цей Меморандум починає діяти з моменту його публічного проголошення і діє, доки Сторони зацікавлені у продовженні співробітництва
Для бажаючого приєднатися Меморандум набирає чинності з моменту надходження до ДПС України його акцепту (згоди), оформленого листом з повідомленням про вручення, і діє до надходження від нього листа про відмову від участі у Меморандумі (з повідомленням про вручення).
Аркуш приєднання до Меморандуму
щодо поліпшення процесу подання звітності, впровадження електронних сервісів та розвитку електронного документообігу
Генеральний директор
ТОВ "АйФін"О. В. Бетехтін
Технічний директор
ТОВ "Український сертифікаційний центр"
ТОВ "Центр сертифікації ключів "Україна"П. Г. Гриневич
Представник за довіреністю
ПрАТ "ІВК"
ТОВ "Оператор електронної
реєстрації та звітності"І. В. Ігнатов
Генеральний директор
ПрАТ "Центр комп'ютерних
технологій "ІнфоПлюс"В. Ф. Кахута
Директор
ТОВ "К-Технолоджі"С. П. Кравець
Представник за довіреністю
ПАТ КБ "ПРИВАТБАНК"В. І. Лисицький
Генеральний директор
ПрАТ "Інститут інформаційних технологій"С. Ю. Сіноюк
Технічний директор
ПП "Софт Протекшн"Ю. В. Стасів
Технічний директор
ТОВ "Інтелект - Сервіс"
ТОВ "Бест - Звіт"І. Л. Тараненко
Директор
ТОВ "Універсальна група"Ю. О. Уханов
Переглядів: 1038 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024