Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 10:05
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Лютий » 21 » Міндоходів та його територіальні органи продовжують надавати послуги платникам, - Олександр Клименко
21:33
Міндоходів та його територіальні органи продовжують надавати послуги платникам, - Олександр Клименко

 Міністерство доходів і зборів України та його територіальні органи продовжують надавати послуги платникам податків та адмініструвати податкові та митні платежі у тому режимі, в якому дозволяє поточна  політична та економічна ситуація. Про це повідомив Міністр доходів і зборів України Олександр Клименко сьогодні, 21 лютого, під час телемарафону в прямому ефірі на телеканалі «Перший національний».

 «Ми робимо все для того, щоб Міністерство виконувало свої обов’язки щодо адміністрування податків, щодо надання сервісних функцій платникам податків. Але ми працюємо в рамках політичної та економічної ситуації в Україні», - підкреслив Міністр.

 Характеризуючи загальну ситуацію із надходженнями до бюджету, Олександр Клименко констатував, що на поточний момент платежі до державного та місцевих  бюджетів надходять ритмічно. Оцінити вплив поточної політичної ситуації на динаміку надходжень до бюджету можна буде лише через 2-3 місяці.

 «Сьогодні немає поки що будь-яких тривожних тенденцій. Платежі до місцевих та державного бюджету надходять ритмічно, їх динаміка є такою ж, яку ми мали у грудні та січні. Але ми маємо слідкувати, як бізнес реагуватиме на політичну і економічну ситуацію, яку ми маємо сьогодні. І це є відкладений ризик для України», - зазначив Міністр.

 За словами Олександра Клименка, головні управління Міністерства доходів і зборів, митниці, податкові інспекції в усіх регіонах України сьогодні працюють в звичному режимі, надають громадянам і бізнесу увесь спектр податкових і митних послуг.

 «Перш за все, головне завдання Міністерства – продовжити якісне адміністрування податків і надання сервісних функцій. Як приклад – ми сьогодні бачимо і знаємо, яка складна ситуація в Києві. Але центри обслуговування платників податків працюють у штатному режимі. За вчора до нас звернулося майже 9 тис. платників за отриманням інформації, довідок тощо. Ми робимо все необхідне, щоб  це було безпечно, комфортно і зручно», - запевнив Міністр.

 За словами Міністра, робота митних пунктів у Львівській області, які вчора, 20 січня, були заблоковані протестувальниками, нормалізована. Міністр закликав громадян «не висловлювати свою політичну волю через блокування митних постів».

 «Що ми маємо, коли йде блокада митних постів? По-перше, ми вносимо форс-мажор для тих підприємств, які вже сформували свої логістичні ланки поставок. Які взяли перед контрагентами зобов’язання. І блокування цих пунктів, ці незручності приводять до збитків і, як наслідок, недоотримання доходів  бюджету.  І дуже важливо зрозуміти, що товарно-матеріальні цінності, які повинні йти через ці пункти – вони в більшій мірі розраховані на потреби Західної України. Блокування завдасть незручностей  мешканцям саме цих регіонів. Нас почули, сьогодні три пункти розблоковані. І я маю надію, що сьогодні і останній пункт буде розблокований»,- зазначив Міністр. (Станом на 14.00 21 лютого 2014 року всі митні пости розблоковано, всі пости працюють у штатному режимі).

 Міністр також у прямому ефірі спростував чутки про нібито свій виїзд з України, які поширювалися в інтернет-ресурсах напередодні. «Наша з вами розмова є найкращим підтвердженням того, що це лише  чутки. Ми робили і продовжуємо робити все для того, щоб платник податків не відчував будь-яких дискомфортів, а Міністерство доходів і зборів робило все, що потрібно у даний час», - підкреслив Олександр Клименко.

21.02.2014 - Прес-служба Міндоходів

 

Переглядів: 579 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024