Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 18.04.2024, 14:03
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Лютий » 6 » «Нам потрібна реальна оцінка, яка можлива лише в процесі діалогу»
23:10
«Нам потрібна реальна оцінка, яка можлива лише в процесі діалогу»
 Про це на зустрічі з представниками бізнесу Вінниччини говорив начальник ГУ Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик. На відкрите обговорення проблемних питань, які виникають у суб’єктів господарювання під час справляння податків, зборів, митних платежів, зібралося близько 140 осіб. Учасниками зібрання були представники різних сфер діяльності: торгівлі, промисловості, аграрного та переробного сектору.

 «Такий формат спілкування – не новий для нас. Пропозиції вінницького бізнесу, які ми раніше направляли за результатами обговорень під час засідань „круглих столів”, зустрічей з бізнесом, засідань Громадської ради вже знайшли своє відображення в діючих сьогодні механізмах. Проте невирішених питань ще досить багато. Тому в усіх районах області ми запланували проведення таких заходів, щоб отримати пропозиції. Нас цікавить думка малого і великого бізнесу, суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та спрощенців» − зазначив Геннадій Федик.

 Начальник Вінницької митниці Міндоходів Микола Харкавий зупинився на напрямах покращання обслуговування представників ЗЕД, які сприяють скороченню митних процедур, проінформував про реалізацію, вже в поточному році, проекту «Митниця майбутнього». Першими нові комфортні умови відчують користувачі митного посту „Дністер”.

 Звертаючись до місцевих бізнесменів заступник начальника - начальник слідчого управління фінансових розслідувань ГУ Міндоходів у Вінницькій області Роман Кубай зазначив, що відомство відкрите для спілкування, підхід до кримінальних проваджень виважений та ретельний. У 2013 році зовсім не застосовувалась діяльність спеціальних підрозділів міліції, не було затримань, арештів інших запобіжних заходів. Підхід до вирішення справ, об’єктивний, як приклад, минулоріч вдалося закрити 125 кримінальних проваджень, у яких винесли позитивні для платників рішення.

 Протягом останнього року ГУ Міндоходів та Вінницька митниця Міндоходів працювали, перш за все для того, щоб платники, представники бізнесу, громадяни мали можливість отримати високі стандарти якості обслуговування та прості і зрозумілі  процедури адміністрування податків і митних платежів. Реалізовано цілий комплекс ініціатив, що спростили процедури реєстрації бізнесу та максимальне скорочення часу, який витрачає платник податків на адміністрування податків і зборів. Як результат у регіоні зросла підприємницька ініціатива. Загалом за минулий рік у Вінницькій області відкрилося  1345 підприємств, а власний бізнес започаткували 5269 фізичних осіб-підприємців.

 На зустрічі прозвучали ряд пропозицій щодо вдосконалення діючих електронних сервісів, зокрема пролонгації дії електронних ключів, розширення можливостей електронного кабінету платника податків. Приватні підприємці піднімали питання формування витрат по благоустрою, використанню та придбанню основних засобів. Серед пропозицій були запропоновані зміни до застосування касового методу по податку на прибуток, перегляд межі оподатковуваних операцій по реєстрації платником ПДВ, перегляд норм щодо застосування штрафних санкцій по неповерненій валютній виручці. Голова Громадської ради при ГУ Міндоходів в області Юрій Захарчук наголосив, що бізнесмени можуть звертатися до Громадської ради за підтримкою та консультаціями, порадами юристів та бухгалтерів, звернення не залишаться без уваги.

 Всі пропозиції від бізнесу будуть передані до Міністерства доходів та зборів, для опрацювання та прийняття відповідних рішень.

ГУ Міндоходів у Вінницькій області
Переглядів: 921 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024