Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 25.04.2024, 15:42
Форма входу
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Жовтень » 18 » Платникам податків про головне на черговому семінарі розповіли податківці
08:16
Платникам податків про головне на черговому семінарі розповіли податківці

Хмільницькою ОДПІ нещодавно було проведено традиційний квартальний міськрайонний семінар для платників податків в стінах актового залу Хмільницької міської ради.

До платників податків, підприємців, головних бухгалтерів підприємств, установ, організацій було доведено основні вимоги чинного податкового законодавства, та зміни, що відбулися за останній квартал.

Зокрема, перед присутніми виступила головний держподатковий інспектор відділу масово-роз»яснювальної роботи та звернень громадян  ДПА у Вінницькій області Ганна Задерейчук, завідувач сектором інформатизації процесів оподаткування Хмільницької ОДПІ Олег Дзвінковський.

Було звернуто увагу присутніх на новітні методи подання звітності в електронному вигляді мережею Інтернет, продемонстровано з використанням технічних засобів способи отримання інформації на веб-ресурсах ДПА України, ДПА у Вінницькій області, використання програмного забезпечення БЕСТ-звіт, системb електронного документообігу m.e.dоc, правила оформлення цифрових підписів для подання звітності в електронному вигляді. У звязку  зі зміною податкового законодавства платники ПДВ, які  будуть реалізовувати товари, роботи,послуги після 1 січня 2012 року  мають реєструвати податкові накладні більше 10 тис. грн. ПДВ, а також незалежно від суми при реалізації підакцизних та імпортних товарів в Єдиному державному реєстрі податкових накладних. Тому ще є час підготувати цифрові підписи, підключити компютер до Інтернету, щоб в подальшому працювати в межах чинного законодавства. Нагадуємо, що з 1 липня 2011 року обов’язковій реєстрації підлягають накладні, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить понад 100 тис. грн.

Також було акцентовано увагу платників податків, що відповідно до ст. 63 Податкового кодексу України та Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженим наказом ДПА України № 979 від 22.12.2010 року платник податків зобов’язаний повідомляти про всі об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, органи державної податкової служби за місцезнаходженням таких об’єктів (за основним та неосновним місцем обліку).

 

 Об’єктами оподаткування є майно та дії, у зв’язку з якими у платника податків виникають обов’язки щодо сплати податків та зборів.

 Повідомлення про об’єкти оподаткування за ф. № 20-ОПП (додаток 11) подається протягом 10 робочих днів після його реєстрації, створення чи відкриття до органу державної податкової служби за місцезнаходженням такого об’єкта.

Перед платниками податків було детально висвітлено та проаналізовано чинне податкове законодавства після внесених змін Законом України від 7 липня 2011 року № 3609-VI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України», основні положення  якого  набрали чинності  6 серпня поточного року.

У роботі семінару взяли участь фахівці Вінницької філії «Інформаційно-видавничого центру ДПА України», які займаються популяризацією та розповсюдженням журналу «Вісник податкової служби України».

Хмільницька ОДПІ

Переглядів: 994 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024