Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 17:56
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Червень » 12 » Податківці посилюють боротьбу зі злочинністю у віртуальному просторі
07:48
Податківці посилюють боротьбу зі злочинністю у віртуальному просторі

Податкова міліція зазнає суттєвих реформ, що принципово змінюють філософію її роботи. На зміну викриттю дрібних епізодичних злочинів прийшла ґрунтовна робота по виявленню і ламанню кримінальних схем умисного ухилення від сплати податків та виведення коштів у тіньовий обіг, у тому числі міжнародного характеру.

 У 2012 році зусилля податківців зосереджені на семи основних напрямках роботи. Це виявлення податкових злочинів, пов`язаних із використанням новітніх технологій; контроль надходжень до місцевих бюджетів; встановлення перепон незаконному виведенню валюти за кордон в офшор та країни з пільговим оподаткуванням через схеми неліквідних активів, акцій, послуг; контроль витрат державного бюджету, в тому числі за отриманими субвенціями та тендерними процедурами; виявлення схем незаконного формування та відшкодування ПДВ під час експортно-імпортних операцій; боротьбі з конвертаційними центрами та замовниками їхніх послуг; посилення контролю на ринку підакцизних товарів та протидія їх незаконному обігу. Виконання поставлених завдань унеможливлює викриття дріб`язкових та малозначущих правопорушень, натомість потребує не лише постійної самовіддачі співробітників під час виконання службових обов`язків, але й вдосконалення власних знань. 

 В першу чергу це стосується викриття злочинів у галузі новітніх технологій. Система грошових розрахунків через мережу Інтернет та електронні гаманці, а також складність контролю за їх переміщенням та моніторингом надає можливість ділкам отримувати цілком реальні неконтрольовані прибутки у віртуальному просторі. Протягом минулого року через схеми мінімізації з використанням електронних платежів по Україні сформовано більше 1 млрд. грн. штучного податкового кредиту з ПДВ. Співробітниками податкової міліції Вінниччини спільно з працівниками УМВС області викрито групу осіб, які, відкривши на втрачений паспорт фіктивне підприємство, незаконно отримували кошти через систему інтернет-банкінгу. Здійснивши несанкціонований вхід до системи та обманувши посадовців іншого підприємства, зловмисники незаконно перерахували на рахунок фіктивної фірми більше 400 тис. грн., які того ж дня за фальшивим паспортом із вклеєним фото зловмисника зняли готівкою. Відносно організатора оборудки порушено ряд кримінальних справ, у тому числі за фактом фіктивного підприємництва, які вже направлені до суду з обвинувальним висновком. Вживаються заходи по відшкодуванню завданих державі збитків.

 Майже 170 тис. грн. виведених свого часу в «тінь» податків уже повернуло бюджету підприємство, що займається наданням телекомунікаційних послуг. Щоб мінімізувати податки від доходів, що надійшли на рахунки підприємства через термінали самообслуговування, посадовці «списали» частину їх як оплату за обслуговування ліній харківською фірмою. В той час, як вправлялися власними силами.

 Ще понад 1,5 млн. грн. за результатами перевірки донараховано фірмі, що займається інтернет-торгівлею. Здійснюючи реалізацію товарів через підприємців-платників єдиного податку, службові особи фірми штучно створювали торговельну «накрутку» на продукцію, з якої не сплачували жодної гривні податків. 

 На сьогодні податківці Вінниччини відпрацьовують ринок реалізації електронних ваучерів операторів мобільного зв’язку та інтернет-провайдерів із використанням терміналів, діяльність інтернет-магазинів, перевіряється відповідність їх діяльності вимогам законодавства, наявність ліцензії.

За матеріалами

УПМ ДПС у Вінницькій  області

 

 

Переглядів: 824 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024