Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 00:20
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Листопад » 27 » Податкові новини
20:10
Податкові новини

Актуально про податкову звітність

Міністерство фінансів України, відповідно до положень пункту 46.5 статті 46 та пункту 153.14 статті 153 Податкового кодексу України, наказом "Про затвердження форми Податкової декларації про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи та Порядку ведення обліку результатів спільної діяльності на території України без створення юридичної особи" від 28.10.2011 N 1352 затвердив: форму податкової декларації про результати спільної діяльності на території України без створення юридичної особи;

 Порядок ведення обліку результатів спільної діяльності на території України без створення юридичної особи, що застосовується особою, яка уповноважена іншими сторонами згідно з умовами договору про спільну діяльність вести облік результатів спільної діяльності.

 Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції України 11 листопада 2011 р. за N 1290/20028 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Затверджена нова декларація з податку на прибуток підприємств.

Наказом  Мінфіну від 28.09.11 №1213  затверджено форму  Податкової декларації з податку на прибуток підприємства, яка  зареєстрована в Мінюсті України 20.10.11 за №1215/19953 та набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Форма самої декларації залишилася практично без змін. З самої декларації тільки вилучено рядок "Загальновиробничі витрати" в зв'язку з тим, що положеннями закону України від 07.07.11 № 3609-VI внесено зміни до п.138.8 ст.138 Податкового кодексу в частині обліку загальновиробничих витрат у складі собівартості виготовлених і реалізованих товарів (робіт, послуг). Основні зміни торкнулися додатків до податкової декларації з податку на прибуток.

Кількість додатків у новій формі податкової декларації зменшена. Зокрема, вилучено такі доповнення: "Собівартість придбаних (виготовлених) і реалізованих товарів", "Загальновиробничі витрати", "Адміністративні витрати" та "Витрати на збут".

 Крім того, додаток з нарахованої амортизації та про розрахунок амортизаційних витрат, пов'язаних з видобутком корисних копалин, об'єднані в один додаток.

Зміни торкнулися і додатка "Розрахунок фінансових результатів від операцій з торгівлі цінними паперами, деривативами та іншими, ніж цінні папери, корпоративними правами". Зазначений додаток приведено у відповідність до положень п.153.9 ст.153 Податкового кодексу із змінами, внесеними законом № 3609.

Також з додатків "Інші доходи" та "Інші витрати" вилучені детальні розшифровки сум і найменувань, які були вказані в рядках 03.27 і 05.1.16 відповідно.

Вперше декларація з податку на прибуток підприємства по новій формі буде подаватися платниками податків до органів державної податкової служби за підсумками I кварталу 2012 р

Увага! Триває передплата на "Податкову правду"

 "Податкова правда” — повнокольорове практичне видання, засіб комунікації з діючими та потенційними членами АППУ та органами влади. Ефективний гід у світі фінансів і податків.

Місія журналу — надання корисної, практичної інформації про фінанси та податки, формування податкової культури у суспільстві, захист інтересів платників податків.

Мета видання — створити комунікаційну платформу для бізнесу і влади задля досягнення балансу інтересів і сталого розвитку держави.

Тож пропонуємо спільний пошук відповідей на виклики сучасності.

Затверджено Модельний статут Товариства з обмеженою відповідальністю

Постановою Кабінету Міністрів України №1182 від 16.11.2011 затверджено Модельний статут товариства з обмеженою відповідальністю. Відтепер державна реєстрація підприємств осіб відповідної організаційно-правової форми може здійснюватись не лише на підставі установчих документів, передбачених законодавством України, а й модельного статуту, який, у випадку прийняття його учасниками товариства, набуває статусу установчого документу. Це нововведення повинно спростити порядок створення ТОВ та забезпечити економію часу та коштів для суб'єктів господарювання.

http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1182-2011-%EF

„Місто мрії” вже у мережі Інтернет

 Мультфільм «Місто мрії» - картина, в якій дітям розповідають про податки та роботу податківців. Цей проект має на меті формування високої податкової культури у майбутніх поколінь платників податків, що в свою чергу є важливою віхою на шляху до ребрендингу іміджу податкової служби.

Вже зараз мультиплікаційний фільм можна переглянути у мережі Інтернет на популярному відео-сервісі YouTube.

До уваги хмільничан! Ви маєте змогу переглянути мультфільм "Місто мрії" просто зараз, якщо завітаєте на сайт Державної податкової адміністрації у Вінницькій області за адресою www.vinsta.gov.ua .

Переглядів: 1615 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024