Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 14:59
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Вересень » 7 » Президент доручив Уряду забезпечити створення в Україні єдиного державного Інтернет-порталу адмінпослуг
19:40
Президент доручив Уряду забезпечити створення в Україні єдиного державного Інтернет-порталу адмінпослуг

В Україні має бути створений єдиний державний Інтернет-портал адміністративних послуг. Відповідне доручення Президент України Віктор Янукович дав Уряду сьогодні під час засідання Комітету з економічних реформ.

"Необхідно забезпечити створення єдиного державного Інтернет-порталу адміністративних послуг, щоб люди, суспільство, підприємці чітко усвідомлювали, де самодіяльність чиновників, а де чітко затверджені за державою повноваження", - сказав Президент.

В.Янукович нагадав, що на попередньому засіданні Комітету з економічних реформ було розглянуто загальну стратегію реформування сфери надання адміністративних послуг, визначено першочергові кроки та домовлено про негайний початок роботи – проте дотепер прогрес у цьому напрямку відсутній.

"Не припинено практику делегування госпрозрахунковим підприємствам владних повноважень із надання адміністративних послуг. Підприємства-паразити продовжують збагачуватися на безсиллі держави", - зазначив В.Янукович.

Глава держави звернув увагу на продовження практики надання адмінпослуг держпідприємствами окремих центральних органів виконавчої влади. "У мене також виникають сумніви щодо серйозності намірів Уряду розібратися з цією проблемою. Ніхто не думає про фінансові розрахунки, що виникнуть із позбавленням підприємств права надавати адмінпослуги та перекладанням цих повноважень на органи державної влади", - сказав В.Янукович.

Президент також відзначив постійне зростання обсягів надання платних адмінпослуг за різними напрямками і при цьому фактичну відсутність контролю за цільовим використанням отриманих коштів.

"До Державного бюджету потрапляє лише незначна частина надходжень. В більшості випадків вони стають джерелом, як кажуть, "сірих" бюджетів органів влади та підконтрольних їм установ, повноваження з їх витрачання належать до "виключної компетенції" керівників відомств. А цього не можна взагалі далі терпіти", - підкреслив Президент.

Глава держави доручив Прем’єр-міністру розпочати повноцінну інвентаризацію усіх послуг для їх чіткого розмежування на адміністративні та звичайні господарські.

"Давайте визначимося щодо долі кожної адмінпослуги – має вона право на подальше існування чи ні", - сказав В.Янукович.

www.president.gov.ua


Переглядів: 936 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024