Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 11:03
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Березень » 4 » Про деякі питання щодо нюансів декларування
08:57
Про деякі питання щодо нюансів декларування

 На Вінниччині черговий сеанс телефонного зв’язку ”гаряча лінія” був приурочений деклараційній кампанії. На питання наших земляків відповідала заступник начальника відділу взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Вінницькій області Лариса Павлюк.

 До вашої уваги найактуальніші з них.

Питання: Я не підприємець. Чи необхідно мені, подавати декларацію про доходи, якщо протягом року я отримувала виплати на різних підприємствах та по цивільно-правових угодах?

Відповідь: Відповідно до пп.”є” п.176.1 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755 – VІ із змінами та доповненнями, платники податку зобов’язані подавати податкову декларацію за результатами податкового (звітного) року у строки, передбачені  Кодексом для платників податку на доходи фізичних осіб, якщо протягом такого податкового (звітного) року оподатковувані доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, платнику податку у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року.

 Отож, якщо громадянин отримував доходи протягом року, які нараховувалися (виплачувалися, надавалися) двома або більше податковими агентами лише у формі заробітної плати, інших виплат у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами та загальна річна сума таких доходів перевищує 120 розмірів мінімальної заробітної плати станом на 1 січня звітного податкового року (у 2012 році – 128 760 грн. (1073х120)), то такий платник податків зобов’язаний подати податкову  декларацію про майновий стан і доходи до 1 травня за місцем проживання (прописки).

Питання: У який спосіб можна цьогоріч подавати декларації про доходи?

Відповідь: Хочу наголосити, що з 2013 року за вибором платника податків це можна зробити одним із трьох способів. Перший – подати декларацію особисто або уповноваженою на це особою до органу державної податкової служби за місцем проживання платника податків. Другий – поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. І останній новітній – засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

Питання: Який порядок подання Декларації про майновий стан і доходи через Інтернет?

Відповідь: Для користування цією послугою платникові, насамперед, необхідно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення. Зауважу, що і те, й інше надається, представництвами Акредитованого центру сертифікації ключів ІДД ДПС України безкоштовно.

 Створення декларації складатиметься з трьох простих кроків. Перш за все платнику пропонуватиметься обрати відповідну категорію – „фізична особа-підприємець” або „громадянин”, потім варіант збереження заповненої декларації у паперовому чи електронному вигляді. І вже після цього перейти безпосередньо до заповнення документу. Після внесення усіх необхідних даних та скріплення їх цифровим підписом декларація за бажанням платника або надсилатиметься до податкової, або зберігатиметься для друку у паперовому вигляді.

Питання: В який термін я як фізична особа можу подати податкову декларацію про майновий стан і доходи, отримані в 2012 році?

Відповідь: Відповідно до підпункту 49.18.4 пункту 49.18 статті 49 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями (далі – ПКУ), податкова декларація про майновий стан і доходи подається до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розділом IV ПКУ. При цьому, декларувати потрібно доходи за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року.

 А от ті, хто мають намір реалізувати своє право на податкову знижку, віднедавна можуть зробити це до завершення звітного року, за витратами, понесеними у 2012 році.

Питання: Чи повинен громадянин подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи, якщо на його поточний або депозитний банківський рахунок було нараховано дохід у вигляді процентів?

Відповідь: Враховуючи те, що підпункт 164.2.8 пункту 164.2 статті 164 Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року № 2755-VI із змінами та доповненнями в частині включення до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу у вигляді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок набирає чинності з 1 січня 2015 року, то фізична особа має право не подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи за доходи отримані у вигляді процентів на поточний або депозитний (вкладний) банківський рахунок.

ДПС у Вінницькій області

http://vin.sts.gov.ua/media-ark/news-ark/87840.html

Переглядів: 796 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024