Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 20:50
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Лютий » 3 » Про форми фінансової звітності платників податку на прибуток
06:24
Про форми фінансової звітності платників податку на прибуток

Які форми фінансової звітності повинні подаватися платниками податків на прибуток до контролюючих органів разом з податковою декларацією, починаючи з 01.01.2015?

  Відповідно до пункту 46.2 Податкового кодексу (ПК), платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність (крім малих підприємств) у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

        Платники податку на прибуток, малі підприємства, віднесені до таких відповідно до Господарського кодексу України, подають разом з річною податковою декларацією річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації.

        У складі фінансової звітності платник податків має право зазначати тимчасові та постійні податкові різниці за формою, встановленою центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну фінансову політику.

        Згідно з абзацом 2 пункту 1 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» ПК, суб’єкти господарювання — платники податку на прибуток подають фінансову звітність з урахуванням податкових різниць починаючи зі звітних періодів 2014 року.

        Частиною 2 статті 11 Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» від 16.07.1999 № 996-XIV зі змінами та доповненнями (далі — Закон № 996) визначено, що фінансова звітність підприємства (крім бюджетних установ, представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності та суб’єктів малого підприємництва, визнаних такими відповідно до чинного законодавства) включає:

        - баланс;

    - звіт про фінансові результати;

    - звіт про рух грошових коштів;

    - звіт про власний капітал та примітки до звітів.

        Для суб’єктів малого підприємництва і представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності національними положеннями (стандартами) встановлюється скорочена за показниками фінансова звітність у складі балансу і звіту про фінансові результати (ч. 3 ст. 11 Закону № 996). Зокрема, наказом Мінфіну від 25.02.2000 № 39 затверджено Положення (стандарт) бухгалтерського обліку 25 «Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва».

        Пунктом 16 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» ПК визначено критерії для платників податку, що мають право на застосування ставки 0%. З урахуванням частини 7 статті 11 Закону № 996 платники податку на прибуток, що мають право на застосування ставки 0%, зобов’язані складати та подавати до відповідних органів фінансову звітність, передбачену для суб’єктів малого підприємництва, один раз на рік.

        Звітним періодом для складання фінансової звітності є календарний рік. Проміжна звітність складається щоквартально наростаючим підсумком із початку звітного року в складі балансу та звіту про фінансові результати. Баланс підприємства складається за станом на кінець останнього дня кварталу (року) (ч. 1 ст. 13 Закону № 996).

        Тобто платники податку на прибуток (крім малих підприємств) подають разом з відповідною податковою декларацією за календарний квартал, півріччя, три квартали квартальну фінансову звітність, яка включає баланс та звіт про фінансові результати.

        До податкової декларації за рік такі платники подають річну фінансову звітність, яка включає баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, звіт про власний капітал та примітки до звітів.

        Платники податку на прибуток — малі підприємства та юридичні особи, що мають право на застосування ставки 0%, подають разом із річною податковою декларацією скорочену за показниками фінансову звітність у складі балансу і звіту про фінансові результати.

        Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс, підкатегорія 102.20.02

Переглядів: 1076 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024