Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 23.04.2024, 23:11
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Травень » 31 » Про реєстрацію податкових накладних платниками ПДВ – продавцями в Єдиному реєстрі
20:18
Про реєстрацію податкових накладних платниками ПДВ – продавцями в Єдиному реєстрі

Податковим кодексом України, зокрема п. 201.10, визначено, що при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку – продавець товарів/послуг зобов’язаний надати покупцю податкову накладну та/або розрахунок коригування після реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Хмільницька ОДПІ  нагадує платникам податку на додану вартість, що починаючи з 1 січня 2011 року, запроваджена поетапна обов’язкова реєстрація податкових накладних платниками ПДВ – продавцями у Єдиному реєстрі податкових накладних відповідно до перехідних положень Податкового кодексу України (підр.2 розд. XX).

 Податкові накладні, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить понад 1 мільйон гривень підлягають реєстрації  з 01.01.2011р.

 З 1 квітня 2011 року підлягають реєстрації податкові накладні, у яких сума податку на додану вартість в одній податковій накладній становить  понад 500 тис. грн.

 з 1 липня 2011 року – понад 100 тис. грн;

                з 1 січня 2012 року – понад 10 тис. грн.

Податкова накладна, в якій сума податку на додану вартість не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних.

 Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 29.12.2010 №1246.

 Платники податку на додану вартість – покупці можуть отримати на свій запит інформацію про наявність податкової накладної, яку він отримав від продавця, у Єдиному реєстрі.

Електронні формати податкових накладних, запитів та відповідей розміщені на веб-сайті ДПА України у розділі «Платникам податків про електронну звітність» – «Інформаційно – аналітичне забезпечення» – Реєстр електронних форм податкових документів.

Телефон для отримання довідкової інформації – 0-800-501-007.

Нормативно-правова база :

Постанова КМУ  від  29 грудня 2010 р. N 1246 «Про затвердження Порядку ведення Єдиного реєстру податкових накладних»

http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=1246-2010-%EF


Актуальні відповіді на питання платників з Єдиної бази податкових знань ДПА України:

Чи можливо платнику податку - продавцю зареєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі податкових накладних в будь-який інший день, ніж дата їх виписки?

Податкова накладна не може бути зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних в будь-який інший день ніж дата її виписки. Відсутність факту реєстрації платником податку - продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов'язку включення суми податку на додану вартість, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов'язань за відповідний звітний період.

Чи можливо з Єдиного реєстру податкових накладних вилучити податкову накладну та/або розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до неї, якщо вони не підлягають реєстрації в такому реєстрі, але помилково зареєстровані платником податку?

Відповідно до п. 11 підр. 2 р. ХХ Податкового кодексу України від 2 грудня 2010 року №2755-VI із змінами та доповненнями (реєстрація податкових накладних платниками ПДВ продавцями в Єдиному реєстрі податкових накладних запроваджується для платників цього податку, у яких сума ПДВ в одній податковій накладній становить: понад 1 мільйон гривень з 1 січня 2011 року; понад 500 тисяч гривень з 1 квітня 2011 року; понад 100 тисяч гривень з 1 липня 2011 року; понад 10 тисяч гривень з 1 січня 2012 року. Податкова накладна, в якій сума ПДВ не перевищує 10 тисяч гривень, не підлягає включенню до Єдиного реєстру податкових накладних. Порядок ведення Єдиного реєстру податкових накладних, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 29 грудня 2010 року №1246, (далі – Порядок №1246) визначає механізм внесення відомостей, що містяться у податковій накладній та/або розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до неї, до Єдиного реєстру податкових накладних платників податку на додану вартість - продавців товарів (послуг), звіряння даних, що містяться у виданих платникам такого податку - покупцям товарів (послуг) податковій накладній та розрахунку коригування з відомостями, які містяться у Єдиному реєстрі податкових накладних. Подання податкової накладної та/або розрахунку коригування Державній податковій службі в електронній формі здійснюється відповідно до Порядку підготовки і подання податкових документів в електронній формі засобами телекомунікаційного зв'язку, затвердженого Державною податковою службою (п.1 Порядку №1246). Ні норми ПКУ ні зазначений Порядок №1246 не передбачає можливості вилучення з Єдиного реєстру податкових накладних податкової накладної та/або розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до неї, у тому числі, якщо вони не підлягають реєстрації в такому реєстрі, але помилково зареєстровані платником податку.

Чи може платник податку подати податкову накладну та/або розрахунок коригування Державній податковій службі в електронній формі без укладання договору про визнання електронних документів?

Ні, не може.

Які дії платника ПДВ, якщо ним отримано квитанцію про неприйняття податкової накладної для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних або квитанція про прийняття або неприйняття податкової накладної зовсім не надійшла?

 Якщо платник ПДВ – продавець отримав квитанцію про неприйняття податкової накладної із значенням причин, то ним має бути усунено недоліки та повторно надіслано податкову накладну до Державної податкової служби засобами телекомунікаційного зв'язку для реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних.

 

 

 


Переглядів: 6555 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Юлия  
0
Чи є податкова накладна зареєстрована, якщо прийшло повідомленння про надходження її в поштову скриньку ДПА України,а квитанція №1 не надійшла.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024