Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 25.04.2024, 20:02
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Березень » 23 » Про відповідальність за несплату або несвоєчасну сплату ЄВ підприємця на загальній системі оподаткування
21:20
Про відповідальність за несплату або несвоєчасну сплату ЄВ підприємця на загальній системі оподаткування

Чи передбачена відповідальність до ФОП на загальній системі оподаткування за несплату або несвоєчасну сплату ЄВ, нарахованого за календарний рік?

 
     Відповідно до абзацу третього частини восьмої ст. 9 Закону України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» зі змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464) платники єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ), зазначені у п. 4 частини першої ст. 4 Закону № 2464, зокрема, ФОП, які обрали загальну систему оподаткування, зобов’язані сплачувати ЄВ, нарахований за календарний рік, до 10 лютого наступного року.
     За несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) ЄВ контролюючий орган застосовує до платників ЄВ штрафні санкції у розмірі 20 відс. своєчасно не сплачених сум (п. 2 частини одинадцятої ст. 25 Закону № 2464).
     На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відс. суми недоплати за кожний день прострочення платежу. Нарахування пені, передбаченої Законом № 2464, починається з першого календарного дня, що настає за днем закінчення строку внесення відповідного платежу, до дня його фактичної сплати (перерахування) включно (частини десята та тринадцята ст. 25 Закону № 2464).
     Згідно з ст. 165 прим.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення від 07 грудня 1984 року № 8073-Х зі змінами та доповненнями ФОП несуть адміністративну відповідальність за несплату або несвоєчасну сплату ЄВ:
     1. Несплата або несвоєчасна сплата ЄВ, у сумі, що не перевищує трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, – тягне за собою накладення штрафу на ФОП від сорока до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
     За повторне за рік вчинення таких дій – тягне за собою накладення штрафу на ФОП від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
     2. Несплата або несвоєчасна сплата ЄВ у сумі більше трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – тягне за собою накладення штрафу на ФОП від вісімдесяти до ста двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
     За повторне за рік вчинення таких дій – тягне за собою накладення штрафу на ФОП від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
     Враховуючи зазначене, у разі несплати ЄВ, нарахованого за календарний рік, до ФОП, які застосовують загальну систему оподаткування, починаючи з 10 лютого року наступного за звітним, застосовуються штрафні санкції у розмірі 20 відс. своєчасно не сплачених сум. На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1 відс. суми недоплати за кожний день прострочення платежу.
     За порушення строків сплати ЄВ ФОП несуть адміністративну відповідальність.

 

Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс ДФС України

Категорія 301.09

http://zir.sfs.gov.ua/main/bz/view/?src=ques

Переглядів: 658 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024