Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 25.04.2024, 08:24
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Серпень » 7 » Про зміну ставки збору на розвиток виноградарства , садівництва і хмелярства з 1 серпня 2011 р.
10:05
Про зміну ставки збору на розвиток виноградарства , садівництва і хмелярства з 1 серпня 2011 р.

Відповідно до ст. 1 Закону України від 9 квітня 1999 року № 587-XIV "Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства" (зі змінами та доповненнями) платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують в оптово-роздрібній торговельній мережі та мережі громадського харчування алкогольні напої та пиво. Виробники алкогольних напоїв та пива є платниками збору лише за умови реалізації ними цієї продукції в роздрібній торгівлі безпосередньо споживачам. У разі постачання такої продукції суб'єктам оптової та роздрібної торгівлі власного виробництва вони не є платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. У разі реалізації алкогольних напоїв та пива за договорами комісії (консигнації) платниками збору є суб'єкти підприємницької діяльності (крім виробників-комітентів у разі здійснення ними оптової торгівлі алкогольних напоїв та пива), які отримують на свій рахунок кошти або інші види компенсації за продаж цієї продукції.

Згідно з ст. 2 Закону України від 9 квітня 1999 року №587-Х!У „Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства” об’єктом оподаткування збору на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства є виручка, одержана від реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольних напоїв та пива.

Відповідно до ст.3 Закону України від 09 квітня 1999 року N587-ХІУ „Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства” (зі змінами та доповненнями ставка) збору становить 1%  від об'єкта оподаткування.

Однак пунктом 8 розділу 1 Закону України «№3609-У1 від 07.07.2011 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих норм Податкового кодексу України» внесено зміни до статті 3 Закону України «Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства” щодо ставки збору, яка з 01 серпня 2011 р. становитиме 1,5% від об»єкта оподаткування.

За липень 2011 року збір сплачується за ставкою 1 відсоток.

Звіт про суму нарахованого збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства подається платником збору до органу державної податкової служби за своїм місцезнаходженням щомісяця протягом 20 календарних днів, наступних за останнім календарним днем звітного місяця.

Хмільницька ОДПІ

Переглядів: 1763 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024