Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 02:42
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2013 » Грудень » 14 » Семінар з трансфертного ціноутворення для платників Вінницької, Хмельницької та Житомирської областей
00:20
Семінар з трансфертного ціноутворення для платників Вінницької, Хмельницької та Житомирської областей

 «Цивілізовані та прозорі правила ведення бізнесу, відсутність підстав для подвійного оподаткування та невизначеностей, які можуть перешкоджати прямим іноземним інвестиціям та розвитку зовнішньої торгівлі – все це покликаний забезпечити Закон України «Про трансфертне ціноутворення», - про це на сьогоднішньому кущовому семінарі говорив начальник Головного управління Міндоходів у Вінницькій області Геннадій Федик.

 За ініціативи Міністра доходів і зборів України Олександра Клименка протягом листопада-грудня п.р. по усій України організовано проведення безкоштовних  інформаційних семінарів для платників податків щодо законодавства про трансфертне ціноутворення.

 Черговий 5-ий семінар відбувся а приміщенні Вінницької ОДПІ і зібрав близько 180 учасників не тільки з Вінниччини, а також з Хмельницької та Житомирської областей. Провели його столичні фахівці Міністерства доходів та зборів. Зокрема, заступник начальника відділу Департаменту координації нормотворчої та методологічної роботи з питань оподаткування Таміла Ларіна проінформувала про основні норми законодавства про трансфертне ціноутворення, роз’яснила методику визначення контрольованих цін, зупинилася на особливостях формування звітності. А потім разом з колегою з Департаменту податкового ти митного аудиту Євгеном Куріловим відповіла більш ніж на 20 запитань платників.

 Законодавство щодо державного регулювання трансфертного ціноутворення існує в усіх країнах Організації економічного співробітництва та розвитку. В Україні Закон має сприяти боротьбі з одним з найбільш масштабних способів мінімізації оподаткування, через який з-під оподаткування у нашій державі виводиться близько 100 млрд. грн. щорічно. Здійснюється це, перш за все, через реалізацію вітчизняної продукції за заниженими цінами пов'язаним особам (тобто переважно в межах однієї фінансово-промислової групи) в країни з більш низьким податковим навантаженням, ніж в Україні.

 Закон, який набрав чинності з 1 вересня 2013 року, зобов'язує всіх великих платників податків з оборотом від 50 млн грн на рік, а також платників податків, що здійснили великі операції, подавати звіт про контрольовані операції, до 1 травня року, наступного за звітним, засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог закону щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису. При цьому, податковий контроль за трансфертним ціноутворенням передбачає застосування Міністерством доходів і зборів України  системи заходів щодо встановлення відповідності цін в операціях між пов’язаними особами рівню ринкових цін. У Вінницькій області таких платників налічується близько 40.

 Під час семінару учасники отримали спецвипуски журналу «Вісник Міністерства доходів і зборів» та безкоштовні брошури від Міністерства доходів і зборів України. Брошура  містить декілька розділів, в яких розміщено основні витяги із законодавства, з яких платники можуть дізнатись як про свої права і обов’язки, так і посадових осіб контролюючих органів. У Міндоходів переконані, що завдяки такому тематичному посібнику платники зможуть відстоювати свої права при спілкуванні з працівниками органів доходів та зборів, особливо у випадках можливих корупційних проявів.

 В грудні п.р. Міністерство доходів та зборів відзначає свою річницю. Одним з показових моментів за рік роботи є відкрите спілкування з громадянами та бізнесом, яке стає можливим в тому числі завдяки проведенню семінарів, круглих столів, зустрічей, консультацій з громадськістю. Ці заходи проводяться в рамках реалізації Стратегічного плану Міністерства доходів та зборів на 2013-2018 роки, який передбачає розвиток партнерських стосунків з громадянами та бізнесом, удосконалення податкового та митного законодавства, запровадження ефективних методів протидії мінімізації сплати податків.

 Інформаційно-комунікаційний відділ ГУ Міндоходів у Вінницькій області

Переглядів: 1004 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024