Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 00:50
Форма входу
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Червень » 29 » Шановні громадяни!
20:38
Шановні громадяни!

Хмільницька ОДПІ повторно  звертає вашу увагу, що при зміні прізвища, адреси або паспорта необхідно обов’язково повідомити про це податкову службу. Відповідно до Податкового кодексу України неподання таких даних тягне за собою накладення штрафу.

Пунктом 70.7 ст. 70 р. ІІ Податкового кодексу України передбачено, що фізичні особи зобов'язані подавати органам державної податкової служби відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки або Повідомлення (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті), протягом місяця з дня виникнення таких змін. Нагадаємо, що до Облікової картки або Повідомлення вноситься така інформація: прізвище, ім’я та по батькові; дата народження; місце народження (країна, область, район, населений пункт); місце проживання. У разі зміни одного з цих реквізитів або виявлення неточностей необхідно звернутись до органу державної податкової служби за місцем проживання та заповнити Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків за ф. №5ДР (особи, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і мають відмітку у паспорті заповнюють заяву ф. №5ДРП). Приймання Заяв здійснюється працівником відділу реєстрації та обліку платників податків Хмільницької ОДПІ. Для заповнення Заяви використовуються дані паспорту та інших документів, які підтверджують зміни, що відбулись (свідоцтво про одруження тощо). У Заяві в обов'язковому порядку вказується реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті). Внесення змін до Державного реєстру та окремого реєстру Державного реєстру здійснюється протягом десяти робочих днів від дня подання до органу державної податкової служби Заяви.

Згідно з п. 119.1 статті 119 розділу II Податкового кодексу України, неподання або порушення порядку подання платником податків інформації для формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб платників податків, передбаченого цим Кодексом, – тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 85 гривень. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу у розмірі 170 гривень. Відповідно до Перехідних положень ПКУ штрафні санкції в такому розмірі будуть застосовуватись з 01.07.11.

Хмільницька ОДПІ

Переглядів: 954 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024