Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 16:12
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Серпень » 2 » Шановні громадяни ! Настав термін сплати земельного податку !
10:01
Шановні громадяни ! Настав термін сплати земельного податку !

Хмільницька ОДПІ ще раз нагадує, що в 2011 році для громадян змінився термін сплати земельного податку. Відповідно до  пункту 286.5 статті 286 Податкового кодексу України нарахування фізичним особам сум податку проводиться органами державної податкової служби, які видають платникові  до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення про внесення податку за формою, встановленою у порядку, визначеному статтею 58 цього Кодексу.

 Згідно пункту 287.5 статті 287 Кодексу податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, тобто до 29 серпня 2011  року.

Шановні громадяни, якщо з певних причин Ви ще не отримали податкове повідомлення-рішення про нарахування земельного податку, то Вам необхідно звернутися до фахівців Хмільницької ОДПІ за адресою: м. Хмільник, вул. Леніна,29, довідки за телефонами : 2-23-78, 2-44-63.

Які пільги щодо сплати земельного податку встановлено для фізичних осіб?

Відповідно до п. 281.1 ст. 281 Податкового кодексу від сплати земельного податку звільняються:

інваліди І і ІІ груп;

фізичні особи, які виховують трьох дітей і більше віком до 18 років;

пенсіонери (за віком);

ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Згідно з нормами п. 281.2 ст. 281 Податкового кодексу звільнення від сплати податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб п. 281.1 цієї статті, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

для ведення особистого селянського господарства – у розмірі не більше як 2 га;

для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах – не більш як 0,25 га, у селищах – не більш як 0,15 га, у містах – не більш як 0,10 га;

для індивідуального дачного будівництва – не більш як 0,10 га;

для будівництва індивідуальних гаражів – не більш як 0,01 га;

для ведення садівництва – не більш як 0,12 га.

Чи звільняються від сплати земельного податку фізичні особи – власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) у разі надання земельних ділянок, земельних часток (паїв) в оренду платнику ФСП?

Відповідно до пп.282.1.10 п. 282.1 ст. 282 Податкового кодексу від сплати земельного податку звільняються на період дії ФСП власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) за умови передачі земельних ділянок та земельних часток (паїв) в оренду платнику ФСП.

Таким чином, фізичні особи – власники земельних ділянок, земельних часток (паїв) звільняються від сплати земельного податку при передачі земельних ділянок, земельних часток (паїв) в оренду платникам ФСП.

 

Переглядів: 1301 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024