Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 09:54
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Листопад » 1 » Щодо перенесення збитків минулих періодів
09:30
Щодо перенесення збитків минулих періодів

Лист ДПС України від 21.10.2011 р. N 4000/6/15-1216

Державна податкова служба України розглянула лист Європейської бізнес асоціації від 27.09.2011 р. N 926/2011/21 щодо перенесення збитків минулих періодів і повідомляє.

Відповідно до пункту 1 розділу XIX "Прикінцеві положення" Податкового кодексу (далі - Кодекс) розділ III "Податок на прибуток" набрав чинності з 1 квітня 2011 року, який згідно з пунктом 1 підрозділу 4 розділу XX "Перехідні положення" Кодексу застосовується під час розрахунків з бюджетом починаючи з доходів і витрат, що отримані і проведені з 1 квітня 2011 року, якщо інше не встановлено цим підрозділом.

Згідно з пунктом 150.1 статті 150 Кодексу якщо результатом розрахунку об'єкта оподаткування платника податку з числа резидентів за підсумками податкового року є від'ємне значення, то сума такого від'ємного значення підлягає включенню до витрат першого календарного кварталу наступного податкового року. Розрахунок об'єкта оподаткування за наслідками півріччя, трьох кварталів та року здійснюється з урахуванням зазначеного від'ємного значення попереднього року у складі витрат таких податкових періодів наростаючим підсумком до повного погашення такого від'ємного значення.

Пунктом 3 підрозділу 4 розділу XX Кодексу визначено, що пункт 150.1 статті 150 Кодексу застосовується в 2011 році з урахуванням такого:

якщо результатом розрахунку об'єкта оподаткування платника податку з числа резидентів за підсумками першого кварталу 2011 року є від'ємне значення, то сума такого від'ємного значення підлягає включенню до витрат другого календарного кварталу 2011 року.

Розрахунок об'єкта оподаткування за наслідками другого, другого і третього кварталів, другого - четвертого кварталів 2011 року здійснюється з урахуванням від'ємного значення, отриманого платником податку за перший квартал 2011 року, у складі витрат таких податкових періодів наростаючим підсумком до повного погашення такого від'ємного значення.

Таким чином, в умовах дії Кодексу при розрахунку об'єкта оподаткування за другий квартал 2011 року до складу витрат включається від'ємне значення об'єкта оподаткування, отримане суб'єктом господарювання за наслідками I кварталу 2011 року.

З огляду на викладене, звертаємо вашу увагу, що податкове навантаження при забезпеченні дохідної частини бюджету перекладається лише на суб'єктів господарювання, які ведуть прибуткову діяльність, в той час як основна частина економіки сконцентрована у платників, діяльність яких є збитковою, та інформуємо, що Державна податкова служба України готова до тісної співпраці в пошуках джерел наповнення державного бюджету.

Заступник Голови                                                              С. Лекарь

 

Переглядів: 1230 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024