Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 17:12
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Серпень » 15 » Щодо придбання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями
08:15
Щодо придбання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями

Зважаючи на те, що підприємства кондитерської, хлібобулочної та інших галузей використовують алкогольну продукцію (коньяки, вина, лікери тощо) для промислової переробки при виготовленні кондитерських, хлібобулочних та інших виробів, а не для подальшої їх реалізації (тобто не є кінцевими споживачами), отримання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями не передбачено. Про це Державна податкова адміністрація України повідомила у своєму листі від 18.11.2010р. N 14731/5/32-1316

http://www.vinsta.gov.ua/

 

ЛИСТ ДПА України від 18.11.2010 р. N 14731/5/32-1316

Державна податкова адміністрація України розглянула лист про надання роз'яснення з питань придбання ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями і в межах своєї компетенції повідомляє наступне.

Основні напрями державної політики у сфері ліцензування, законодавчі основи її реалізації визначаються Верховною Радою України.

Відповідно до статті 15 Закону України від 19 грудня 1995 року N 481/95-ВР "Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів", зі змінами та доповненнями (далі - Закон N 481), імпорт, експорт, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами можуть здійснювати суб'єкти господарювання всіх форм власності за наявності у них ліцензій.

Статтею 1 Закону N 481 визначено, що:

алкогольні напої - продукти, одержані шляхом спиртового бродіння цукромістких матеріалів або виготовлені на основі харчових спиртів з вмістом спирту етилового понад 1,2 відсотка об'ємних одиниць, які відносяться до товарних груп Гармонізованої системи опису та кодування товарів під кодами 22 04, 22 05, 22 06, 22 08;

роздрібна торгівля - діяльність з продажу товарів безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання незалежно від форми розрахунків, у тому числі на розлив у ресторанах, кафе, барах, інших підприємствах громадського харчування.

Зважаючи на те, що підприємства кондитерської, хлібобулочної та інших галузей використовують алкогольну продукцію (коньяки, вина, лікери тощо) для промислової переробки при виготовленні кондитерських, хлібобулочних та інших виробів, а не для подальшої їх реалізації (тобто не є кінцевими споживачами), отримання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями не передбачено.

Заступник Голови                                                                            О. Матвєєв

 

 

Переглядів: 1016 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024