Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 06:58
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Січень » 26 » Щодо термінів нарахування та сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності
08:54
Щодо термінів нарахування та сплати збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності

Лист ДПС України від 17.01.2012    1448/7/15-2217  

Про розгляд листа

 Державна податкова служба України у зв‘язку із надходженням численних звернень щодо справляння збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності повідомляє наступне.

Відповідно до статті 36 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) податковим обов'язком визнається обов'язок платника податку обчислити, задекларувати та/або сплатити суму податку та збору в порядку і строки, визначені цим Кодексом, законами з питань митної справи.

Згідно із статтею 31 ПКУ строком сплати податку та збору визнається період, що розпочинається з моменту виникнення податкового обов'язку платника податку із сплати конкретного виду податку і завершується останнім днем строку, протягом якого такий податок чи збір повинен бути сплачений у порядку, визначеному податковим законодавством.

       Виконанням податкового обов'язку визнається сплата в повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов'язань у встановлений податковим законодавством строк ( стаття 38 ПКУ).

       Статтею 267 ПКУ встановлені  строки сплати збору:

       - за провадження торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту - не пізніш як за один календарний день до початку провадження такої діяльності;

       - за провадження торговельної діяльності (крім торговельної діяльності з придбанням короткотермінового торгового патенту), діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями - щомісяця не пізніше 15 числа, який передує звітному місяцю;

       - за здійснення діяльності у сфері розваг - щоквартально не пізніше 15 числа місяця, який передує звітному кварталу.

Під час придбання торгового патенту суб'єкт господарювання вносить суму збору за один місяць (квартал). На суму збору, сплачену під час придбання торгового патенту, зменшується сума збору, яка підлягає внесенню в останній місяць (квартал) його дії.

        Ставка збору за провадження торговельної діяльності та діяльності з надання платних послуг встановлюється сільськими, селищними та міськими радами з розрахунку на календарний місяць у відповідному розмірі від мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня календарного року, з урахуванням місцезнаходження пункту продажу товарів та асортименту товарів, пункту з надання платних послуг та виду платних послуг.

Таким чином, зі сплатою суб’єктом господарювання до 15 грудня поточного року збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності за січень (перший квартал) наступного року у розмірі, встановленому чинним на той момент законодавством, його обов'язок зі сплати цих платежів вважається виконаним.

 

Заступник директора Департаменту

оподаткування юридичних осіб                                          Л. О. Воронцова

 

 

Переглядів: 950 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024