Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 29.03.2024, 08:40
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Липень » 29 » Уряд повторно вносить до Парламенту необхідні для країни законопроекти, - Арсеній Яценюк
06:40
Уряд повторно вносить до Парламенту необхідні для країни законопроекти, - Арсеній Яценюк

Кабінет Міністрів України повторно вносить до Верховної Ради України необхідні для країни законопроекти. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на брифінгу в Будинку Уряду в понеділок, 28 липня.

Арсеній Яценюк нагадав, що 24 липня «внаслідок непрогнозованого і без попередження розпаду коаліції були провалені ключові закони, які необхідні для України». Серед цих законопроектів – проекти змін до Державного бюджету України на 2014 рік, до Податкового кодексу, а також «закон, якого більше всього боїться Російська Федерація, але який потрібен Україні, - про спільну експлуатацію і модернізацію газотранспортної системи України».

Він наголосив, що провал цих законопроектів тягне за собою відсутність фінансування українських Збройних Сил. Глава Уряду нагадав, що Міністерство фінансів України чітко доповіло, що з 1 серпня «немає чим платити заробітну платню Збройним Силам, Національній гвардії і всім тим, хто захищають Україну».

Провал цих законопроектів, за словами Глави Уряду, матиме наслідком і відсутність коштів на відновлення інфраструктури східних областей і «підтримку в цілому України».

Арсеній Яценюк повідомив, що провів розмову з директором-розпорядником Світового банку та МВФ: «Неухвалення цих законодавчих актів – це зрив програми з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком».

Прем’єр-міністр повідомив, що Уряд повторно вносить до Парламенту законопроекти, які необхідні країні. Арсеній Яценюк звернувся до всіх членів Парламенту «незалежно від їхнього політичного окрасу та бажання виграти на наступних парламентських виборах прийти в четвер у Верховну Раду України і проголосувати за ті закони, які необхідні українській державі».

Глава Уряду зупинився на основних моментах законопроектів, які Уряд вносить до Парламенту.

Незважаючи на те, що через війну на сході України витрачаються мільярди гривень, «що через присутність російських терористів і російської армії на кордонах України і всередині України іноземні інвестори звернули свою активність і очікують стабілізації ситуації», Уряд України знайшов можливість не зменшувати соціальні витрати, «не скорочувати фактичний розмір заробітних плат, не відправляти всіх у неоплачувані відпустки, а залишити рівень соціального забезпечення, який був».

За словами Арсенія Яценюка, Міністерство фінансів оприлюднило всю інформацію про використання 8 мільярдів гривень із коштів резервного фонду Державного бюджету, які пішли на підтримку українських Збройних Сил. Арсеній Яценюк підкреслив, що в проекті змін до Державного бюджету України Уряд пропонує додаткове фінансування для українських Збройних Сил, Національної гвардії і всіх задіяних в Антитерористичній операції у 9,1 мільярда гривень.

«Друга стаття витрат – це відновлення сходу України. Ми пропонували близько 8 мільярдів гривень. Але після коригування до кінця поточного року ми передбачаємо суму в розмірі 3,3 мільярда гривень на відновлення знищеної інфраструктури Сходу», - повідомив він.

Окрім того, проект змін до Держбюджету передбачає виділення окремо мільярду гривень на соціально-економічний розвиток регіонів.

Щодо рішень стосовно збалансування бюджету та зменшення витрат, Арсеній Яценюк повідомив: «Народні депутати України і члени Кабінету Міністрів – всі будуть сидіти на голому окладі. Це мінус 400 мільйонів гривень по центральних органах виконавчої влади».

Уряд України також пропонує скоротити витрати на утримання всіх контролюючих органів і інспекцій на 70%. Глава Уряду зазначив, що зараз в Україні «близько восьми десятків різного роду інспекції, контролюючих інстанцій, установ, які в основі своїй гроші збирають тільки собі в кишеню, а не для Державного бюджету, і точно ніяким позитивним чином не впливають на розвиток української економіки»: «Уряд пропонує заборонити проведення всіх видів перевірок, окрім Державної фіскальної служби і тих перевірок, які потребують безпосередньо персонального рішення Уряду».

Проект змін до Держбюджету передбачає введення тимчасового податку - військового збору розмірі 1,5% додатково до податку на доходи фізичних осіб. Цей тимчасовий податок вводиться лише до кінця поточного року: «Цих 1,5% будуть напряму йти на фінансування Збройних Сил».

«Окремий блок питань, який викликає найбільший супротив в стінах Парламенту, - це оподаткування надприбуткових бізнесів», - зазначив Глава Уряду, нагадавши, що чотири місяці тому при ухваленні в Парламенті законодавчого пакету Уряду «вдалося оподаткувати тільки одного олігарха на прізвище Ахметов – в чотири рази була збільшена рентна ставка на руду».
«Зараз ми хочемо зробити те, що не вдалося зробити чотири місяці тому через відсутність голосів у Парламенті, - додаткові рентні платежі на нафту й газ – на те, що є надприбутковим», - сказав він.

Глава Уряду також зазначив, що Уряд готовий далі переглядати рентну ставку на руду «в тому випадку, якщо ставки на руду на конкурентних ринках, в першу чергу Росії, відповідають українським».

«Всі, хто заробляють надприбутки, в сучасних воєнних умовах повинні чесно і справедливо поділитися», - наголосив Арсеній Яценюк.

Щодо заходів зі стимулювання, Глава Уряду підкреслив, що Кабінет міністрів «буде не тільки оподатковувати свердловини, але й давати можливість свердлити нові свердловини і збільшувати обсяг видобутку»: «Тому до Парламенту вноситься пропозиція щодо звільнення на період до року від рентних платежів нових свердловин, тільки за умови, якщо ці кошти від ренти будуть прямо поступати на спецрахунки і відправлятися на буріння нових свердловин. Щоб не казали, що Уряд тільки закручує гайки. Ні – ми даємо можливість працювати, тільки чесно і прозоро».

Окремо на розгляд Уряду Арсеній Яценюк внесе пропозицію щодо визначення мінімальної ціни на природний газ і нафту, з якої сплачуються податки. Він повідомив, що наразі діє наступна схема – «добули газ при собівартості видобутку максимум 1 тисяча гривень з ПДВ і транзитуванням, продали на офшор за 1,5 тисячі гривень, а далі вже з офшора назад повернули по паперам і продають на території України по 6 тисяч гривень»: «Можете які хочете папери перекладати - здурити не вдасться. В країні треба платити податки».

Стосовно боротьби з податковими ямами, Арсеній Яценюк повідомив, що до Парламенту вноситься законопроект про введення спеціальних рахунків з податку на додану вартість: «Оціночнопротягом року крадеться з Державного бюджету податку на додану вартість близько 12 мільярдів гривень. Це найбільш скромні підрахунки».

За словами Глави Уряду, запропонована Кабміном модель дасть можливість всім чесним платникам податків «як платити ПДВ, так і отримувати відшкодування податку на додану вартість».

Арсеній Яценюк також повідомив, що Уряд пропонує зменшити ставку оподаткування єдиним соціальним внеском і при цьому розширити базу оподаткування: «Для того, щоб детінізувати заробітні платні, збільшити доходи, знищити тіньовий оборот капіталів і коштів».

Щодо законопроекту про реформування системи управління газотранспортною системою України, Арсеній Яценюк нагадав, що цей проект закону передбачає, що ГТС залишається в державній власності, а оператором ГТС може бути виключно компанія, в якій держава володіє контрольним пакетом акцій - 51%: «Інші 49% - виключно компанії з Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки, які мають відповідну сертифікацію і ліцензування. Остаточний перелік учасників такої операторської компанії затверджується Верховною Радою України. Такі були їхні вимоги, хоча це неконституційно. Для того, щоб цей законопроект був прийнятий, щоб росіяни не будували Південний потік, щоб збільшити доходи української газотранспортної системи, прокачку газу і щоб країна не замерзла, - нам потрібно повернутися до цього закону і перестати підігравати росіянам в стінах українського Парламенту».

«Фамілії всіх лобістів зрозумілі - тих, хто все життя сиділи на газових потоках і зараз зірвали і далі хочуть зривати прийняття цього законопроекту», - додав він.

«Позачергова сесія Парламенту – перше. Всі депутати до залу Верховної Ради – друге. Голосування за всі законопроекти, які вніс Уряд і які відповідають пропозиціям, які вносили депутати Парламенту, – третє. Прийняття змін до Державного бюджету, до Податкового кодексу, схвалення рішення щодо української газотранспортної системи – це ключові речі, які повинні бути на порядку денному країни», - заявив Арсеній Яценюк.

«Якщо ми це приймаємо, ми маємо чим фінансувати Збройні Сили, відновлювати Донецьк і Луганськ, як допомагати всій Україні, і ми отримуємо від Міжнародного валютного фонду і Світового банку 1,5 мільярда доларів США. Якщо ми це не приймаємо, то ми це все не отримуємо.
І тому моя категорична вимога – прийти в парламент і проголосувати. На їхні рейтинги це ніяк не вплине. Це політична відповідальність Уряду України, і ми цю відповідальність на себе взяли», - підсумував Прем’єр-міністр України.

 

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

http://www.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=247486565&cat_id=244274130

 

Переглядів: 805 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024