Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 27.04.2024, 03:53
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Листопад » 1 » Узгоджувальна комісія ДПС України та АППУ розглянула проблемні питання оподаткування
09:09
Узгоджувальна комісія ДПС України та АППУ розглянула проблемні питання оподаткування

24 жовтня відбулося засідання Узгоджувальної комісії Державної податкової служби України та Асоціації платників податків України з розгляду проблемних питань оподаткування.

Засідання проходило під головуванням заступника Голови ДПС України Андрія Ігнатова та віце-президента АППУ Олександра Шлапака.

У засіданні також взяли участь фахівці АППУ, керівники структурних підрозділів ДПС України, правники.

Комісія розглянула важливі проблемні питання у сфері оподаткування, які, зокрема, стосувалися виписки зведеної податкової накладної, визначення складу доходів суб'єктів господарювання – платників єдиного податку, застосування спеціального режиму оподаткування діяльності у сфері сільського господарства, оподаткування податком на прибуток операцій з відступлення права вимоги боргу (факторингу).

Крім того, розглянуто й інші спірні питання, які виникають у платників податків при взаємодії з органами податкової служби та стосуються ряду конкретних підприємств.

Розглядаючи питання порядку денного, радник Президента АППУ зазначила, що сьогодні існують різні трактування порядку виписки зведеної накладної, тому необхідно чітко визначити умови, за яких продавець може її виписати, щоб виключити можливість появи невизначеного податкового кредиту у покупця.

На думку АППУ, серйозною є ситуація з визначенням складу доходу платників єдиного податку. Поповнення обігових коштів не повинно вважатися доходом фізичної особи – підприємця та, відповідно, не підлягати оподаткуванню. Як зазначив віце-президент АППУ Олександр Шлапак, таке тлумачення не відповідає економічній суті операції, тому що на сьогоднішній день платники єдиного податку не завжди поповнюють свої обігові кошти за рахунок отриманої виручки.

По ряду важливих питань вирішено, що ДПС України найближчим часом будуть видані узагальнюючі податкові консультації.  Крім того, питання, пов’язані з оподаткуванням податком на прибуток операцій з відступлення права вимоги боргу, будуть розглянуті додатково на спільній зустрічі фахівців АППУ, ДПС України та банківських кіл.

Нагадаємо, функціями Узгоджувальної комісії є:

- розгляд та аналіз конфліктних ситуацій, що виникли між платниками податків та органами державної податкової служби в процесі сплати та адміністрування податків;

- сприяння у вирішенні таких проблемних ситуацій виключно в правовому полі;

- вжиття заходів щодо усунення проявів неправомірних дій чи порушень норм чинного податкового законодавства з боку органів державної податкової служби, та недопущення їх у подальшому.

За матеріалами веб-ресурсу Асоціації платників податків України

http://www.taxpayers.org.ua/articles/3656

 

Переглядів: 860 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024