Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 10:12
Форма входу
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Вересень » 17 » Відбір платників податків до категорій «вигодонабувачів», «податкових ям», «транзитерів»
08:22
Відбір платників податків до категорій «вигодонабувачів», «податкових ям», «транзитерів»

З 2011 року в органах ДПС України діє Система раннього виявлення, комплексного відпрацювання та руйнування тіньового сектору економіки. Завдяки проведеній роботі у рамках Системи досягнуто позитивної тенденції щодо покращення роботи органів ДПС, яка себе проявляє у щомісячному збільшенні надходжень податку на додану вартість.

Зазначена Система передбачає автоматизований відбір платників до категорій залежно від їх участі у формуванні схемного (фіктивного) податкового кредиту. Такий підхід мінімізує втручання у легальний бізнес (під критерії підпадає близько 3-х відсотків платників) та виключає вплив людського фактору

До категорії «вигодонабувачів» відносять платників реального сектору економіки, які зменшили податкові зобов’язання за рахунок включення схемного податкового кредиту.

До категорії «податкових ям» відносяться платники, які безпосередньо формують схемний податковий кредит. До категорії «транзитерів» –суб’єкти господарювання, які є посередниками між «вигодонабувачами» та «податковими ямами».

Відбір до умовних категорій здійснюється за результатами співставлення даних, які знаходяться в інформаційних базах ДПС України. Це дає змогу податківцям виявляти потенційний тіньовий оборот суб’єктів господарювання, які можуть використовувати схеми мінімізації податкових зобов’язань ще на «підготовчому» етапі.

У подальшому проводиться доперевірочний аналіз цих підприємств та у разі виявлення ризику щодо їх участі у схемах ухилення від оподаткування вживаються заходи контрольно-перевірочної роботи, передбачені чинним законодавством.

Слід зауважити, що з початку року завдяки вжитим заходам доперевірочного аналізу та контрольно–перевірочної роботи відпрацьовано та залучено до оподаткування понад 5 тисяч підприємств.

Як результат – забезпечено стабільний приріст надходжень податку на додану вартість від платників, які використовували схеми ухилення від оподаткування до запровадження комплексної системи запобігання та протидії процесам тінізації економіки, що у свою чергу дало змогу державі додатково отримати кошти до Державного бюджету України.

 

Шановні платники податків, будьте уважні при виборі свого бізнес-партнера! Користуйтеся он-лайн сервісом «Дізнайся більше про свого  бізнес-партнера» на офіційному веб-порталі ДПС України (http://sts.gov.ua/businesspartner).

 

ДПС України

Переглядів: 845 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024