Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 18:41
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Березень » 30 » З 29 березня 2015 року заяви про перегляд судових рішень слід подавати безпосередньо до Верховного Суду України
12:46
З 29 березня 2015 року заяви про перегляд судових рішень слід подавати безпосередньо до Верховного Суду України

Зверніть увагу! З 29 березня 2015 року заяви про перегляд судових рішень слід подавати безпосередньо до Верховного Суду України

Законом України від 12.02.2015 року №192-VШ «Про забезпечення права на справедливий суд» внесено зміни до частини першої статті 2391 Кодексу адміністративного судочинства України, які набудуть чинності 29.03.2015 року. Відповідно до внесених змін, заява про перегляд судових рішень подається безпосередньо до Верховного Суду України.
Враховуючи зазначене, Вищий адміністративний суд інформує щодо подання заяви про перегляд судових рішень Верховним Судом України.
Заяви про перегляд Верховним Судом України рішень судів, що надійшли до Вищого адміністративного суду України для вирішення питання про допуск справи до провадження Верховного Суду України, надані в строк не пізніше 28 березня 2015 року, розглядаються у порядку, що діяв до набрання чинності Закону України від 12.02.2015 року №192-VШ «Про забезпечення права на справедливий суд».
Разом з цим, слід звернути увагу на дотримання сторонами судового процесу умов визначених у частині дев'ятій статті 103 Кодексу адміністративного судочинства України де зазначено, що строк не вважається пропущеним, якщо до його закінчення позовна заява, скарга, інші документи чи матеріали або грошові кошти здано на пошту чи передані іншими відповідними засобами зв'язку.
Відповідно до положень підпункту 1 пункту 2 Розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону передбачено, що заяви про перегляд Верховним Судом України рішень судів, що надійшли до судів касаційних інстанцій для вирішення питання про допуск справи до провадження Верховного Суду України та рішення за якими не було прийнято на день набрання чинності цим Законом, розглядаються у порядку, що діяв до набрання чинності цим Законом.
Якщо заяви про перегляд Верховним Судом України рішень судів надійшли до Вищого адміністративного суду України з вихідною датою пізніше, ніж 28 березня 2015 року, така заява буде зареєстрована в автоматизованій системі документообігу суду івідповідно до підпункту 2.1.6. Інструкції з діловодства в адміністративних судах України, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 17.12.2013 № 174, тапереслана за належністю або повернута відправникові службою діловодства (канцелярією) протягом трьох робочих днів від дня її надходження як помилково доставлена кореспонденція.
 
Правове управління Вищого адміністративного суду України
http://www.vasu.gov.ua/123384/

 

 

 

 

Переглядів: 831 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024