Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Субота, 20.04.2024, 14:22
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2014 » Березень » 13 » Звернення Ради Асоціації платників податків України до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України
00:09
Звернення Ради Асоціації платників податків України до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України

 12.03.14 18:44  http://www.appu.org.ua/news/--02584/

Практика ігнорування всіма гілками влади думки громадськості та зусиль громадських організацій щодо покращення ситуації у сфері оподаткування та ведення бізнесу призвела до систематичних порушень прав платників податків, нищення малого та середнього бізнесу.

Рада Асоціації платників податків України вважає, що за цих умов вкрай гостро постає необхідність посилення громадського контролю за діяльністю органів влади та її посадових осіб. Уся вертикаль української влади має активно співпрацювати з громадянським суспільством.

Спостерігаючи сьогодні позитивну динаміку змін у владно-громадських відносинах, закликаємо до невідкладної реалізації кроків, здатних забезпечити збереження та розвиток бізнесу, поліпшення адміністрування податків, дотримання балансу прав контролюючих органів та платників податків.

Першочерговими кроками у цьому напрямі мають бути:

- запровадження інституту «податкового омбудсмена»;

- скорочення до мінімуму функцій та структур податкової міліції;

- зменшення кількості податків, уніфікація та забезпечення прозорості податкових норм;

- відмова від авансового або будь-якого іншого способу дострокового справляння податків та зборів;

- дотримання принципу довіри до декларування платниками податків своїх доходів та презумпції їх невинуватості;

- обов’язкове врахування позиції відповідних громадських організацій та профільних об’єднань при призначенні на посади керівників всіх рівнів державних органів, які відповідають за реалізацію податкової та митної політики;

- запровадження обов’язкового публічного обговорення з громадськими організаціями, профільними об’єднаннями, вченими, експертами, підприємцями будь-яких змін до податкового законодавства.

У свою чергу, Рада Асоціації платників податків України підкреслює, що й надалі буде спрямовувати діяльність Асоціації на захист прав та законних інтересів платників податків, вирішення проблемних питань у сфері оподаткування, досягнення балансу інтересів держави і бізнесу з метою перетворення України на правову та європейську демократичну країну, в якій понад усе цінується той, хто економічно її розвиває та підтримує.

Рада Асоціації платників податків України схвально оцінює прийняту Програму діяльності Кабінету Міністрів України та, зокрема, підтримує прагнення влади втілювати принципи ведення бізнесу, що базуватимуться на демонополізації економіки, захисті прав власників та інвесторів, розширенні свободи підприємницької діяльності, істотному скороченні функцій адміністративного регулювання економіки, боротьбі з корупцією.

У той же час, ми закликаємо владу не допускати помилок попередніх урядів: щоб усі названі ініціативи не залишилися на папері і не набули виключно декларативного значення, а були втілені у життя та отримали реальний зміст.

Рада Асоціації платників податків України готова до спільної роботи з органами влади в частині удосконалення податкового законодавства. Усі наші напрацювання мають важливий зміст та здатні суттєво покращити як сам процес адміністрування податків, так і систему взаємовідносин фіскальних органів з платниками податків.

Переглядів: 725 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024