Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 06:14
Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2015 » Лютий » 8 » Звітуємо по єдиному внеску до 10 лютого
11:07
Звітуємо по єдиному внеску до 10 лютого

Більше 87 тисяч вінницьких підприємців - фізичних осіб мають подати звітність по єдиному внеску не пізніше 9 лютого поточного року. Головне управління ДФС у Вінницькій області нагадує, що фізичні особи — підприємці, незалежно від обраної системи оподаткування та які не використовують працю найманих осіб, є платниками єдиного соціального внеску самі за себе. У зв’язку із цим, вони зобов’язані щороку подавати до територіальних органів Державної фіскальної служби звітність - Додаток 5 до Порядку формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування «Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» та таблиці до звітності. Варто зазначити, що звітність подається незалежно від проведення підприємницької діяльності у звітному році та наявності найманих працівників.

 Слід пам’ятати, що звіт із ЄСВ (додаток № Д5) повинен містити виключно дані про нараховані та сплачені фізичною особою — підприємцем суми єдиного внеску «за себе». У звіті не відображаються дані про нараховані утримані та сплачені суми єдиного внеску із заробітної плати найманих працівників, а також — із доходу фізичних осіб, які працюють на умовах цивільно-правових договорів.

 Нагадаємо, що звітність до органів фіскальної служби за місцем взяття на облік можна подати засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису, на паперових носіях разом з електронною формою на електронних носіях інформації або на паперових носіях, якщо у страхувальника кількість застрахованих осіб не більше п’яти. У разі надсилання звітності  поштою вона вважається поданою в день отримання відділенням поштового зв’язку відправлення із звітністю. Звіт, складений з порушенням вимог, та поданий без всіх необхідних таблиць, не вважається звітом і вважається таким, що не подавався.

 Разом з тим слід зауважити, що звільняються від сплати єдиного внеску за себе фізичні особи – підприємці, якщо вони є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують  пенсію або соціальну допомоги на законодавчому рівні. Такі особи звітність не подають.

 Додамо, що з 1 січня 2015 року запроваджено відповідальність за неподання, несвоєчасне подання або подання не за встановленою формою звітності за єдиним внеском. Зокрема передбачений  штраф у розмірі 170 грн. за кожне з названих порушень. Повторний протягом року штраф за такі порушення становитиме 1020 грн.

 Відділ комунікацій ГУ ДФС у Вінницькій області

Переглядів: 599 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024