Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 26.04.2024, 08:59
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Серпень » 5 » Ви нас запитували: щодо заповнення форми 1-ДФ
08:01
Ви нас запитували: щодо заповнення форми 1-ДФ

Чи потрібно у звіті ф.1-ДФ згідно Податковим кодексом відображати єдиний соціальний внесок, нарахований на зарплату працівників, якщо так, то під яким кодом?

Чи потрібно відображати суму виплачених фактичних витрат на відрядження - авансів, виданих на відрядження(не протермінованих)?Якщо так, то під яким кодом?

Роз’яснення з порушених питань містяться в листі ДПАУ від від 12.05.2011 р. №8882/6/17-0215.

Зокрема, за ознакою доходу „133” в податковому розрахунку ф.1ДФ передбачено відображення сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування платника податку, що вносяться за рахунок його роботодавця у розмірах, визначених законом та обліковуються в індивідуальній картці застрахованої особи (найманого працівника). Оскільки на сьогодні ще не введено норми щодо перерахування внесків до Накопичувального фонду за кожного працівника, то до набрання чинності закону про запровадження перерахування частини страхових внесків до Накопичувального фонду не потрібно заповнювати ознаку доходу „133” у податковому розрахунку ф.1ДФ.

Щодо коштів, виданих фізичним особам під звіт, слід зазначити наступне. Кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт, відображаються у Податковому розрахунку ф. 1ДФ за ознакою доходу "118".

Відповідно до пп. 165.1.11 п. 165.1 ст. 165 ПКУ не включається до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу кошти, отримані платником податку на відрядження або під звіт і розраховані згідно із п. 170.9 ст. 170 ПКУ. Нормами п. 170.9 ст. 170 ПКУ визначено порядок оподаткування сум надміру витрачених коштів, отриманих платником податку на відрядження або під звіт та не повернутих у встановлений строк. Враховуючи вищевикладене, в податковому розрахунку за формою № 1ДФ під ознакою доходу "118" необхідно відображати лише вчасно не повернуті суми перевищення над сумою витрат платника податку на відрядження та вчасно не повернуті суми перевищення над сумою фактичних витрат платника податку на здійснення окремих цивільно-правових дій від імені та за рахунок особи, що їх надала.

http://www.vinsta.gov.ua
Переглядів: 4950 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024