Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
П`ятниця, 19.04.2024, 14:44
Форма входу
Пошук
Календар
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2011 » Грудень » 16 » 10 позитивних змін для платників єдиного податку у 2012 році
11:20
10 позитивних змін для платників єдиного податку у 2012 році

Що очікує наших підприємців у найближчому майбутньому?

По-перше, за найманих працівників єдиний податок сплачуватися не буде. До 01.01.12 р. за кожного працівника доплачувалося 50% ставок єдиного податку.

По-друге, скасовано пункт 139.1.12 статті 139 ПКУ, який передбачав обмеження у віднесенні на витрати платників податку на прибуток витрат на придбання товарів (робіт, послуг) у підприємців — платників єдиного податку.

По-третє, у підприємців на єдиному податку 1 і 2 групи без найманих працівників з’являться відпустки та лікарняні (понад 30 днів з підтвердженням лікарняним листком), тобто за один місяць на рік такі підприємці не сплачуватимуть єдиний податок.

По-четверте, підприємцям на єдиному податку на підставі поданих ними декларацій видаватимуться довідки про доходи для оформлення пенсій, субсидій тощо.

По-п’яте, підприємці-платники єдиного податку 3 групи зможуть бути платниками ПДВ.

По-шосте, підприємці-платники єдиного податку працюватимуть без застосування РРО.

По-сьоме, підприємці 1, 2 і 3 (неплатники ПДВ) групи вестимуть книгу обліку доходів з щоденним, за підсумками робочого дня, відображенням отриманих доходів. Підприємці 3 групи — платники ПДВ вестимуть облік доходів і витрат за формою, встановленої Мінфіном України. «Єдинники» — юридичні особи 4 групи вестимуть спрощений бухгалтерський облік доходів і витрат. Водночас від наявності первинних документів платники єдиного податку не звільняються.

По-восьме, скористатися правом на перехід на спрощену систему оподаткування протягом календарного року можна лише один раз, подавши заяву за 15 днів до початку кварталу. Водночас, переходити з однієї групи в іншу протягом року можна — платники 1 групи можуть перейти до 2 або 3 групи, платники 2 групи — до 3 групу.

По-дев’яте, заява на застосування спрощеної системи оподаткування у 2012 році подаватиметься до 25 січня, а дія свідоцтва продовжуватиметься — воно стане безстроковим. У разі добровільної відмови від спрощеної системи або через порушення встановлених обмежень свідоцтво підлягає поверненню.

По-десяте, звітність з єдиного податку подаватиметься не протягом 5 днів після закінчення кварталу, а для платників 1 групи — протягом 60 днів після закінчення звітного року, для платників 2, 3 і 4 груп — протягом 40 днів після закінчення звітного кварталу.

За матеріалами веб-ресурсів ДПС України
Переглядів: 1724 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024