Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Вівторок, 19.03.2024, 06:11
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2016 » Травень » 12 » Доручення Мінекономрозвитку, Мінфіну та Мін'юсту покласти край зловживанням із експортом горіхів в Україні
06:50
Доручення Мінекономрозвитку, Мінфіну та Мін'юсту покласти край зловживанням із експортом горіхів в Україні

Прем'єр-міністр доручив Мінекономрозвитку, Мінфіну та Мін'юсту покласти край зловживанням із експортом горіхів в Україні

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів та Міністерству юстиції на наступне засідання Уряду винести пропозиції, що дозволять подолати зловживання навколо експорту горіхів в Україні.

"Будь ласка, зараз доручення Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Міністерству фінансів, Мін'юсту на наступний Уряд винести постанову, яка дасть можливість людям абсолютно спокійно займатися цим видом бізнесу. А щоби тим усім правоохоронним структурам, які використовують цю можливість для власного збагачення, було неповадно навіть наближатися до людей, які нормально займаються своєю роботою", - заявив Володимир Гройсман, відкриваючи засідання Уряду у середу, 11 травня.

Прем'єр-міністр зазначив, що є багато нарікань щодо різних тіньових схем, що існують на українській митниці. Зокрема, в Україні діє так звана горіхова мафія, "яка сидить на потоках горіхів з тим, щоби не дати можливість на експорт вивозити українські горіхи".

У зв'язку з цим Володимир Гройсман закликав відповідні міністерства винести це питання на наступне засідання Уряду та поставити край у зловживаннях.

Прем'єр-міністр нагадав, що напередодні здійснив робочу поїздку на пункт пропуску через українсько-польський кордон Краковець – Корчова у Львівській області. За результатами проведеної наради були звільнені декілька керівників митниць, на яких були зафіксовані факти контрабанди. Голова Уряду висловив переконання, що правоохоронні органи швидко дадуть відповідь щодо відповідальності цих посадових осіб за зловживання.

Прем'єр-міністр також поінформував, що Уряд працює над створенням органу для боротьби із контрабандою на митниці. Крім того, відбудеться технічне переоснащення пунктів пропуску та буде удосконалене програмне забезпечення таким чином, щоб не допускати зловживань щодо визначення митної вартості товарів, зазначив він.

Голова Уряду зауважив, що потенціал надходжень до Державного бюджету від митниці становить від 50 млрд. грн. щороку.

ДЕПАРТАМЕНТ ІНФОРМАЦІЇ ТА КОМУНІКАЦІЙ З ГРОМАДСЬКІСТЮ СЕКРЕТАРІАТУ КМУ

 

Джерело: Офіційний веб-сайт Кабінету Міністрів України http://www.kmu.gov.ua/

 

 

Переглядів: 610 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024