Оголошення Для ПІдприємців ХМільника
Четвер, 28.03.2024, 23:34
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 239
Друзі сайту
Хмільник.ua - сайт мого міста Хмільницька районна бібліотека

















Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Вітаю Вас Гість | RSS
Головна » 2012 » Серпень » 30 » Із підприємництвом регіону у нас партнерство та конструктивна співпраця
09:00
Із підприємництвом регіону у нас партнерство та конструктивна співпраця

 Перший заступник голови ДПС у Вінницькій області Володимир Ліщенко: „Із підприємництвом регіону у нас партнерство та конструктивна співпраця”

 Податкова  служба наразі трансформується з фіскальної на сервісну. Подібні перетворення відбуваються і на Вінниччині. Вдосконалення сервісних послуг, безперечно, наближує податкове відомство до платника. Чи відчувають податківці зворотний ефект від реформування? Яким чином запровадження нових податкових сервісів відобразилось на сумлінності й відповідальності бізнес-середовища Вінниччини? На ці та інші запитання у переддень Всеукраїнського свята – Дня підприємця – відповів перший заступник голови ДПС у Вінницькій області Володимир Ліщенко

 Володимире Володимировичу, у чому саме полягає перетворення податкової служби із фіскальної на сервісну і як цей процес проходить на Вінниччині? 

 Наукою та практикою доведено, що лише та компанія  буде успішною та процвітаючою, яка готова до змін та перетворень. Це ж стосується і податкового відомства.  Проаналізувавши світовий досвід адміністрування податків та усі пропозиції, які протягом певного часу надходили від підприємців, керівник ДПС України Олександр Клименко ініціював запровадження цілої низки нововведень у роботу служби. Перш за все хочу сказати, що  „податковий сервіс” — це не абстрактне поняття, а цілком конкретний набір послуг, які вже сьогодні доступні платникам податків регіону.

 Це, насамперед,  14 центрів обслуговування платників податків (ЦОПП), які на Вінниччині було відкрито найоперативніше в Україні.  Голова податкової служби області Ірина Володимирівна Зленко особисто перевіряла якість сервісу таких установ у кожному районі області. До речі, велику підтримку у обладнанні ЦОППів, надав податківцям голова ОДА Микола Васильович Джига. Це також регіональний центр сертифікації електронних ключів, який вже протягом кількох місяців приймає відвідувачів з усієї області. Окремо хочу відзначити цілодобову телефонну лінію «Пульс податкової» ((044) 284-00-07). Такий антикорупційний сервіс передбачає зворотний зв’язок  та оперативне вирішення проблемних питань платників податків. Тобто, громадянам обов’язково повідомляють про результати розгляду їх звернень та вжиті заходи.

 Усі ці новації об’єднує одна мета: спрощення процедури адміністрування податків та, відповідно, створення додаткових стимулів для активного розвитку бізнесу. Погодьтесь, скорочення витрат часу, мінімізація втручання працівників податкової служби в поточну діяльність клієнта, – це значні кроки назустріч. До того ж, працюючи в інформаційних системах, створених податковою службою, платник зможе оперативно відслідковувати ризики взаємодії з тими або іншими бізнес-партнерами. 

 Яким чином запровадження нових податкових сервісів відобразилось на бюджетних надходженнях? 

 Достатньо позитивно, і про це красномовно свідчать цифри. З початку року платники податків  Вінниччини сплатили до бюджетів усіх рівнів рекордні 2382,8 млн.грн. Це на 205,8 млн.грн. або на 9,5% більше ніж у січні-липні 2011 року. При цьому, до Державного бюджету зібрано 1212,6 млн.грн., що на 35,7 млн.грн. більше минулорічних показників. Місцевий бюджет отримав 1170,2 млн. грн. Це плюс 170 млн.грн. Цього вистачило б на фінансування одного з районів області, приміром, такого як Тульчинський.

 І цей результат є цілком закономірним, адже реформування передбачало поліпшення  умов діяльності підприємців в державі. Хочу зауважити, що, окрім технічного переоснащення, податкова служба проходить  і через  концептуальні зміни. Тому органами ДПС у області докорінно переглянуто підхід до організації роботи, зокрема, ми скоротили кількість перевірок і суттєво їх оптимізували. Водночас, щоб не допустити зниження основних показників роботи підрозділів податкового контролю, помітно підвищили якість контрольно-перевірочних заходів.

 З реформуванням податкового законодавства все більше підприємців обирають для себе спрощену систему оподаткування.  Яка статистика щодо  „спрощенців” на Вінниччині?

 Сьогодні спрощену систему оподаткування в області обрали майже 36 відсотків суб’єктів господарювання, якщо говорити про приватних підприємців, то серед них  42,3 % - „спрощенці”.

 З прийняттям змін до Податкового кодексу, які дозволили приватним підприємцям працювати на трьох групах з більшими обсягами виручки (до 3-х мільйонів) та кількістю найманих осіб до20-ти осіб,  спостерігається позитивна динаміка як збільшення кількості підприємців-„спрощенців”, так і суми надходжень платежів до бюджету. Зокрема, на сьогодні фізичних осіб-підприємців  налічується  40 753, що на 5922 більше порівняно з початком року.

 У січні-липні 2012 року підприємці-«спрощенці» перерахували до бюджету понад 60 мільйонів  гривень єдиного податку, що більш ніж на 37 мільйонів (або в 1,6 раза) перевищило аналогічний показник минулого року. Юридичні особи сплатили 13,7 мільйонів гривень (на 2,2 мільйони гривень  або на 19,5 % більше, ніж минулоріч)

 Це свідчить про те, що подоляни змогли оцінити нововведення, запроваджені податковою службою. Адже відтепер для суб’єктів господарювання на початковому етапі ведення бізнесу встановлено прості та прозорі правила сплати податків, мінімізована процедура обліку та подання звітності. 

 Чи враховані ініціативи ДПС України щодо вдосконалення спрощеної системи оподаткування у нещодавніх змінах до Податкового кодексу? 

 Так, у першу чергу – за рахунок  введення п’ятої та шостої груп платників єдиного податку. Приміром,  у п’ятій групі «спрощенців» відтепер можуть працювати фізособи-підприємці, які протягом останнього календарного року мали не більше 20 найманих співробітників, а обсяг доходу - не більше 20 млн грн. У шостій групі працюватимуть юридичні особи, чисельність працівників яких не перевищує 50 осіб, обсяг прибутку – не більше 20 млн грн.

 Голова ДПС України Олександр Клименко вважає,  що завдяки такій розбивці на групи та спрощенню умов ведення бізнесу у платників відпаде необхідність мінімізувати свої податкові зобов’язання. Таким чином, в якості ефекту від стимулювання розвитку бізнесу ми очікуємо на позитивну динаміку бюджетних надходжень.

 У переддень Всеукраїнського свята –  Дня підприємця, що б Ви хотіли побажати суб’єктам господарювання Вінниччини?

 Приємно відзначити, що сьогодні наша співпраця із платниками податків Вінницької області здійснюється виключно на партнерських засадах і в межах чинного законодавства. Ми чуємо платників і намагаємося надати їм практичну допомогу. Надзвичайно ефективними у цьому плані, на мою думку, є зустрічі, які сприяють вирішенню невідкладних питань і розвитку співпраці між податковою та бізнесом.  Ми зацікавлені в тому, щоб компанії працювали спокійно і у них не виникало питань щодо податків. І саме тому  постійно звертаємось до представників бізнесу області із пропозицією висловлювати свої побажання щодо удосконалення Податкового кодексу. До речі, чимало із пропозицій вінничан  вже були враховані. Такі спільні заходи,  очевидно, і повинні стати запорукою того, що реалізація нового витка податкових реформ, буде, врешті-решт, успішною. Від підприємців Вінниччини ми очікуємо розуміння того, що справа, якою вони займаються, має бути спрямована не лише виключно на отримання певних благ, але й на наповнення бюджету і підтримку соціальної сфери. Тому представникам бізнесу нашої області я бажаю вдало  поєднувати успішну бізнесову діяльність  із сумлінною сплатою належних державі платежів. Адже це врешті-решт спрацює на прискорення розвитку економіки регіону,  а значить, і на  поліпшення життя всіх жителів Вінниччини.

  Відділ взаємодії із ЗМІ та громадськістю ДПС у Вінницькій області

Переглядів: 1019 | Додав: odzvinkovsky | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz Copyright MyCorp © 2024